«Αγαπώ το αγόρι μου, αλλά δεν θέλω να κάνω έρωτα μαζί του»

Τι συμβουλεύει μια ψυχοθεραπεύτρια για αυτό το, όχι ασυνήθιστο, πρόβλημα.

Γεωργία Κοντού


Το πρόβλημα που περιέγραψε ένα 20χρονο κορίτσι στη στήλη συμβουλών του Guardian δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο: Η αγάπη που αισθάνεται για το σύντροφό του δεν συνυπάρχει με ερωτική επιθυμία. Τι ακριβώς συμβαίνει στη σχέση του και τι του απαντά μια ψυχοθεραπεύτρια;

«Είμαι 20 χρονών και έχω σχέση με το αγόρι μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Τον αγαπάω πάρα πολύ και μου λείπει διαρκώς στις περιόδους της πανδημίας που δεν καταφέρνουμε να βρεθούμε. Αλλά όταν τελικά έχω την ευκαιρία να τον δω, πλέον δεν θέλω να έρθουμε σε επαφή. Θέλω μόνο να είμαστε όλη τη μέρα αγκαλιασμένοι. Το απεχθάνομαι όταν αρχίζει να με φιλάει πολύ, γιατί ξέρω ότι τότε θέλει να κάνουμε σεξ. Δεν απολαμβάνω ό,τι ακολουθεί και νιώθω άσχημα γιατί ποτέ δεν το προκαλώ εγώ. Τελικά, ενδίδω για να τελειώνουμε. Απλά, δεν βλέπω το νόημα να το κάνουμε. Δεν είχα ποτέ οργασμό και δεν απολαμβάνω να είμαι γυμνή ή να με αγγίζουν. Παρ’ όλα αυτά, τα πηγαίνουμε πολύ καλά και μπορώ να μας φανταστώ στο μέλλον μαζί».

Η απάντηση λοιπόν που της έδωσε η Πάμελα Στίβενσον Κόνελι, ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών διαταραχών, μπορεί να βοηθήσει πολλές ακόμα γυναίκες που θα ταυτιστούν με τη μαρτυρία του κοριτσιού:

«Είναι λάθος να το προχωράς και να δέχεσαι το σεξ μαζί του όταν στην πραγματικότητα δεν το θέλεις. Τα συναισθήματά σου - όπως και η απουσία τους – αξίζουν. Όταν, απλά, τα προσπερνάς, παγιώνεται η συνήθεια να μη δίνεις σημασία στο πώς νιώθεις εσύ πραγματικά, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις τους άλλους. Οι δικές σου ανάγκες, για ένα άγγιγμα που σου δίνει ασφάλεια, είναι εξίσου σημαντικές με τις δικές του, σεξουαλικές ανάγκες. Κάνε λοιπόν ό,τι καλύτερο μπορείς για να διαπραγματευτείς ένα πιο ισορροπημένο δούναι και λαβείν μεταξύ σας. Είναι επίσης σημαντικό να ανακαλύψεις το λόγο που δεν έχεις ερωτική επιθυμία. Πολλοί αντιμετωπίζουν μειωμένη λίμπιντο, λόγω φόβου, άγχους και κατάθλιψης που συνδέεται με την Covid. Αλλά αν ποτέ δεν ένιωσες να σε ελκύει εκείνος και αν η απουσία ερωτικού ενδιαφέροντος για εκείνον παρατείνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι ότι δεν σου ταιριάζει, ή ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ένα τσεκάπ της σεξουαλικής υγείας σου».

Φωτογραφία: freestocks / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares