Skip to main content

SEX

«Αυνανιζόμουν καθημερινά για μία εβδομάδα – Τι συνέβη»

Το ασυνήθιστο πείραμα που έκανε μια δημοσιογράφος και τα συμπεράσματά της.


Γεωργία Κοντού

Μια δημοσιογράφος, η Έμιλι Καπιέλο, αποφάσισε να κάνει ένα ασυνήθιστο μάλλον πείραμα: να αυνανιστεί, για μία εβδομάδα, καθημερινά. Ήταν άλλωστε single εκείνη την περίοδο και η αυτοϊκανοποίηση αποτελούσε μονόδρομο. Προηγουμένως, ωστόσο, συμβουλεύτηκε μια καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών, την Κέιτ Τόμας, σχετικά με το προσωπικό «πρότζεκτ» που επρόκειτο να ξεκινήσει, μήπως θα ήταν «υπερβολικό». «Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ερωτικές επιθυμίες και προτιμήσεις, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο πού ακριβώς πρέπει να βάλουμε ένα όριο» της απάντησε εκείνη. «Οι κανόνες απορρέουν κυρίως από τις κοινωνικές αξίες παρά από οδηγίες βασισμένες στην επιστήμη και στη σχολαστική έρευνα» πρόσθεσε η ειδικός και κατέληξε ως εξής: «Ο αυνανισμός έχει πολλά γνωστά οφέλη. Είναι μια απόλυτα ασφαλής συμπεριφορά. Είναι μια εναλλακτική για όποιον δεν έχει σύντροφο. Ένας τρόπος να βιώσει και να εκφράσει κάποιος τη σεξουαλικότητά του. Είναι ικανοποιητικός και χαλαρωτικός. Βοηθάει το άτομο να μάθει το σώμα του και το πώς εκείνο ανταποκρίνεται».

Αφού λοιπόν η Έμιλι πήρε το πράσινο φως, έκανε το πείραμα και κατέγραψε τις εντυπώσεις της στο PopSugar.com. Χρησιμοποίησε μάλιστα και ερωτικά παιχνίδια, σύμφωνα με τη σύσταση της ειδικού. «Στη διάρκεια της εβδομάδας, έβαλα τα δυνατά μου να προσαρμόσω το πρόγραμμα στη διάθεσή μου και να δω αν θα ένιωθα διαφορετικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Για να είμαι ειλικρινής, έχω ακόμα φαντασιώσεις για τον πρώην μου, που βοηθάει στη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά με δυσκολεύει στο τέλος. Για να μην το χαλάσω λοιπόν, προσπάθησα να εστιάσω στο σώμα μου αντί για τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Στράφηκα επίσης από τα ερωτικά παιχνίδια στα παλιά, καλά δάχτυλά μου.

»Μετά από μία εβδομάδα, συνειδητοποίησα ότι τα συνολικά αποτελέσματα ήταν ανεπαίσθητα, αλλά πιο έντονα με την πρωινή παρά με τη βραδινή αυτοϊκανοποίηση. Μετά τον πρωινό αυνανισμό, στη διάρκεια ολόκληρης της μέρας ένιωθα πιο συγκεντρωμένη και κινητοποιημένη, με την έννοια όμως ότι έκανα ένα με δύο πράγματα παραπάνω. Μια άλλη, αναπάντεχη συνέπεια; Άρχισα να κάνω πιο ωφέλιμες επιλογές για το σώμα μου: Να επιλέγω την άσκηση αντί για το κρασί και να τρώω πιο υγιεινά.

[...]

»Το βράδυ, ωστόσο, δεν είδα διαφορά. Δεν με βοήθησε να κοιμάμαι καλύτερα. Δεν ένιωσα πιο ήρεμη, λιγότερο στρεσαρισμένη, πιο ανακουφισμένη… τίποτα. Αυτό ήταν κάπως απογοητευτικό.
[...]

»Σίγουρα όμως θα συνεχίσω να αυτοϊκανοποιούμαι, γιατί ανεξάρτητα του τι κάνει ή τι δεν κάνει στην υπόλοιπη ζωή μου, τουλάχιστον για λίγα λεπτά με κάνει να νιώθω υπέροχα. Και σε όλους αξίζει να νιώθουν υπέροχα καθημερινά».

Φωτογραφία: Oleg Ivanov / Unsplash

Διαβάστε επίσης

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

SEX

Το top 10 που ξενερώνει τον άλλον στο σεξ

Τι να διαγράψεις από τη λίστα της σεξουαλικής συμπεριφοράς σου  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 14 έως 21/4

Ευκαιρία να ξεκαθαριστούν συναισθηματικά θέματα ή διαφωνίες

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»