Δυσκολεύεσαι να έρθεις σε οργασμό με κολπικό σεξ; Δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα

Πώς θα το πετύχεις, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Γεωργία Κοντού

Μπορεί να δείχνει εύκολος στις ταινίες, όμως ο κολπικός οργασμός είναι, στην πραγματικότητα, πολύ πιο περίπλοκος και αρκετές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν στην κορύφωση μέσα από αυτόν. Πώς μπορούμε όμως να το πετύχουμε και γενικά να βελτιώσουμε τη σεξουαλική ζωή μας; Απαντά ο Δρ Τσάρλι Γκλίκμαν, coach σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικότητας:

«Πρέπει να ξέρετε ότι οι περισσότερες γυναίκες (κάποιες μελέτες μιλούν για το 70%) χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσουν σε οργασμό. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτή την κατηγορία, το πρώτο πράγμα που σας προτείνω είναι να προσθέσετε την κλειτοριδική διέγερση στο κολπικό σεξ, είτε με τα δάχτυλά σας είτε με τα δάχτυλα του παρτενέρ σας είτε με έναν δονητή.

»Κάποιες γυναίκες απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν δονητή στον αυνανισμό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Πρώτον, δεν χρειάζεται να φορτώσετε κανέναν παρτενέρ με προσδοκίες. Κάνετε ό,τι σας αρέσει χωρίς να ανησυχείτε για τα αισθήματα κάποιου άλλου. Δεύτερον, σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με όποιες στάσεις, γωνίες και ταχύτητες θέλετε, ώστε να τις δοκιμάσετε αργότερα και με σύντροφο.

»Εξετάστε επίσης μήπως η κολπική διείσδυση σάς προκαλεί κάποια δυσφορία, ιδιαίτερα αν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί προφυλακτικό (οπότε αυξάνεται η τριβή). Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να είναι ανεπαρκής η λίπανση του κόλπου, κάτι που δεν συνδέεται απαραίτητα με την ερωτική επιθυμία σας αλλά μπορεί να σχετίζεται, π.χ., με τη χρήση αλκοόλ, το κάπνισμα, αλλά και διάφορα φάρμακα όπως τα αντισταμινικά και τα αντικαταθλιπτικά. Μη διστάσετε, σε αυτές τις περιπτώσεις, να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό. Θα εκπλαγείτε από τη διαφορά.

»Επιπλέον, δείτε μήπως πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στα προκαταρκτικά, για να είστε αρκετά ερεθισμένες μέχρι τη στιγμή της διείσδυσης. Πολλές γυναίκες απολαμβάνουν, πριν από τη συνουσία, το αισθησιακό μασάζ, το στοματικό έρωτα ή κάποια άλλη διείσδυση.

»Τέλος, αν εσείς ή ο σύντροφός σας νιώθετε πίεση ή κατακρίνετε τον εαυτό σας, μπορεί το άγχος της απόδοσης να σαμποτάρει την ερωτική σας απόλαυση, δυσκολεύοντας όχι μόνο την αντρική στύση, αλλά και τη γυναικεία διέγερση και οργασμό. Αναζητήστε λοιπόν οποιονδήποτε τρόπο βοηθάει εσάς να απολαμβάνετε το σεξ περισσότερο».


Photo by Dainis Graveris on UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares