Skip to main content

SEX

Η απλή άσκηση που θα απογειώσει την ερωτική ζωή σου

Μπορείς να την κάνεις και μόνη στο σπίτι.


Γεωργία Κοντού

Μάλλον θα έχεις ακούσει τις ασκήσεις Κέγκελ, γνωρίζεις όμως τα οφέλη τους; Και, κυρίως, έχεις δοκιμάσει να τις κάνεις; Ουσιαστικά, πρόκειται για ασκήσεις του πυελικού εδάφους με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, που ξεκινούν από τον έλεγχο της ακράτειας (ιδιαίτερα χρήσιμο για μια γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη) και φτάνουν μέχρι την καλύτερη ερωτική ζωή.

Ουσιαστικά, συνίστανται στο σφίξιμο και τη χαλάρωση των μυών που μας βοηθούμε να ελέγξουμε την ούρηση – φαντάσου όπως όταν προσπαθούμε να κρατηθούμε μέχρι να πάμε τουαλέτα. Κάνοντας, π.χ., τρία σετ των δέκα επαναλήψεων (σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας διαδοχικά τους μυς), δυναμώνουμε τους μυς της λεκάνης, ελέγχουμε καλύτερα τις λειτουργίες της ούρησης και της αφόδευσης και απογειώνουμε το σεξ.

Πώς συνδέονται οι ασκήσεις Κέγκελ με το τελευταίο πλεονέκτημα; Η ερωτική απόλαυση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μυϊκές συσπάσεις στην περιοχή του κόλπου αλλά και του πρωκτού και, όσο πιο δυνατοί είναι οι μύες τους, τόσο πιο δυνατές και οι συσπάσεις. Άλλωστε, όπως και οποιαδήποτε μορφή άσκησης έτσι και οι Κέγκελ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων διασφαλίζοντας την καλή λειτουργία τους.

Photo by Ava Sol on Unsplash

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός