Skip to main content

SEX

6 expert-approved sex tips για την πρώτη σου φορά

Η πρώτη σου φορά είναι κάτι που σίγουρα σε αγχώνει, γι’ αυτό εμείς έχουμε όλα τα tips



Το να αγχώνεσαι για την πρώτη φορά που θα κάνεις sex είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, μιας που ζούμε άλλωστε σε μια χώρα όπου η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι δυστυχώς ακόμη άγνωστη έννοια για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Γι’ αυτό το AllYou συγκέντρωσε 6 expert-approved sex tips για την πρώτη σου φορά, που θα σου λύσουν απορίες και θα σε καθησυχάσουν για μια στιγμή της ζωής σου που θα θυμάσαι για πάντα.

Βεβαιώσου ότι είσαι ΟΚ με το να συμβεί

Πριν να κάνεις sex για πρώτη φορά με τον σύντροφό σου, βεβαιώσου ότι αυτό είναι κάτι που πραγματικά επιθυμείς κι εσύ η ίδια. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να μην είσαι έτοιμη και να πάρεις το χρόνο σου ώστε αυτό να συμβεί όταν όλα στο μυαλό σου θα είναι καθαρά και θα νιώθεις άνετα για τη νέα αυτή εμπειρία στη ζωή σου. Επικοινώνησε τα συναισθήματά σου με τον παρτενέρ σου και σε περίπτωση που αυτός δεν γνωρίζει ότι δεν έχεις ξανακάνει sex, ενημέρωσέ τον.

Επικεντρώσου στο να είναι μια μοναδική εμπειρία για εσένα

Μην διαβάζεις σχόλια χρηστών στο Twitter ή στο Reddit σχετικά με το πως «πρέπει» να είναι η πρώτη σου εμπειρία στο sex. Αν δεν πονέσεις δεν σημαίνει πως έκανες κάτι λάθος, ενώ αν πονάς πολύ σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις και να δοκιμάσεις μια άλλη φορά. Επιπλέον, φρόντισε αυτή η πρώτη σου εμπειρία να πραγματοποιηθεί σε ένα μέρος όπου εσύ νιώθεις 100% άνετα.

Η λίπανση είναι ιδιαίτερα σημαντική

Καθώς το σώμα σου θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα χρόνο να συνηθίσει στη διείσδυση, χρησιμοποιείστε με τον σύντροφό σου αρκετό λιπαντικό. Επίσης πάρτε το χρόνο σας ώστε να μην τραυματιστείς και έχε υπομονή. Αν ο σύντροφός σου από την άλλη δεν έχει υπομονή, κατά πάσα πιθανότητα είναι και ακατάλληλος ως σύντροφος.

Η προστασία είναι το κλειδί

Η πρώτη φορά στο sex, αλλά και κάθε φορά από εκεί και πέρα, προϋποθέτει να είσαι εσύ και ο σύντροφός σου ασφαλείς. Αυτό θα συμβεί φυσικά χρησιμοποιώντας πάντα προφυλακτικό που είναι απαραίτητο όχι μόνο για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και για να είστε ασφαλείς από την πιθανότητα μετάδοσης κάποιου ΣΜΝ. Σε περίπτωση που ο σύντροφός σου αρνηθεί να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, όποια κι αν είναι η δικαιολογία του, έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς να κάνετε sex.

Ο οργασμός δεν είναι απαραίτητα ο στόχος

Το να έρθεις σε οργασμό δεν είναι ο στόχος του να κάνεις sex με τον σύντροφό σου, καθώς στην πραγματικότητα το καλό sex είναι απολαυστικό καθ’ όλη την διάρκειά του. Είναι επίσης απολύτως φυσιολογικό τις πρώτες να φορές να μην επιτευχθεί λόγω του άγχους και του ότι ακόμα δεν έχετε βρει τι σε ερεθίζει και τι σου αρέσει. Πειραματιστείτε λοιπόν και ο οργασμός αναπόφευκτα θα είναι δικός σου την επόμενη ή την μεθεπόμενη φορά. Αν κρίνεις ότι ακόμη και μετά από πολλές συνευρέσεις δεν καταφέρνεις να έρθεις ποτέ σε οργασμό, συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου.

Οι ερωτικές ταινίες δεν είναι η πραγματική ζωή

Είναι εξαιρετικά πιθανό παρότι δεν έχεις κάνει sex ποτέ να έχεις δει πληθώρα ερωτικών ταινιών στο διαδίκτυο. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζεις ότι οι αναπαραστάσεις σε αυτού του είδους τις ταινίες, τις περισσότερες φορές απέχουν έτη φωτός από το sex στην πραγματική ζωή, γι’ αυτό μην σου προκαλεί άγχος το να αντιγράψεις όσα συμβαίνουν σε αυτές. Πράξε όπως εσύ και ο σύντροφός σου επιθυμείτε και απολαύστε το!

Θυμήσου ότι το sex οφείλει να είναι διασκεδαστικό, απολαυστικό, ασφαλές και άνετο και για τους δυο σας. Η συναίνεση είναι το Α και το Ω, όπως και το να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση μεταξύ σας. Και μην ξεχνάς: το sex όσο καλό και είναι, πάντα είναι ένα work in progress. Πάντα υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος να γίνει καλύτερο!

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.