4 τροφές για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως το κρασί είναι ανάμεσα σε αυτές!

Ναταλία Πετρίτη

Το να διατηρείς το sex drive σου σε υψηλά επίπεδα συνδέεται άμεσα με την κατάσταση του οργανισμού σου όσο και με την ψυχική σου υγεία. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ως συμμάχους σε μια υγιή σεξουαλική ζωή. Ακολουθούν τέσσερις από αυτές που πρέπει να εντάξεις οπωσδήποτε στη διατροφή σου!

Σολωμός

Ο σολωμός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία και υγεία των αρτηριών του σώματος, μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης σχετικών ασθενειών, αλλά και ευνοώντας τη σεξουαλική μας ζωή, λόγω φυσικά της καλύτερης ροής του αίματος στο σώμα. Είναι επίσης πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και D, αλλά και σίδηρο. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο.  

Ξηροί καρποί

Αντί για γλυκάκια, δοκιμάστε να καταναλώσετε με τον απογευματινό σας καφέ μια χούφτα ανάλατων ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, φουντούκια ή και cashews. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο και L-αργυνίνη, που επίσης βοηθούν τη ροή του αίματος στο σώμα.

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια στο αντιοξειδωτικό της κερσετίνης, ένα είδος φλαβονοειδούς με πληθώρα από πλεονεκτήματα για την υγεία. Η κερσετίνη βοηθά φυσικά και στο σεξ, αφού βοηθά και αυτή την κυκλοφορία του αίματος, ενώ όσον αφορά στους άνδρες, προστατεύει από προβλήματα του προστάτη.

Κόκκινο κρασί

Όπως ακριβώς και τα μήλα, έτσι και το κόκκινο κρασί περιέχει κερσετίνη η οποία συνδέεται επίσης με μεγαλύτερη διάθεση για σεξ, καλύτερη λίπανση κατά τη διάρκειά του, αλλά και καλύτερη συνολική λειτουργία του οργανισμού κατά την ερωτική πράξη. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, για να ισχύσουν τα παραπάνω οφείλουμε να καταναλώνουμε το πολύ δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, αφού η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί και να συνδεθεί με τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares