Skip to main content

SEX

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να προσποιείσαι τους οργασμούς σου

Μπορεί να σου φαίνεται μια ανώδυνη κίνηση, όμως το να προσποιείσαι τους οργασμούς σου μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σου ζωή προς το χειρότερο



Θυμάστε εκείνη την κλασική σκηνή από το When Harry Met Sally όπου η Meg Ryan προσποιείται έναν οργασμό; Φυσικά και τη θυμάστε! Γιατί όσο αστεία κι αν είναι, μάλλον αναπαριστά και μια γνώριμη συνθήκη σε όλες και όλους μας, αν σκεφτούμε πως 50% των γυναικών, αλλά και 25% των ανδρών έχουν προσποιηθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους ότι έρχονται σε οργασμό. Και μπορεί να σας φαίνεται μια ανώδυνη κίνηση, όμως η προσποίηση των οργασμών μας μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική μας ζωή προς το χειρότερο. Ακολουθούν και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό.

Θα συνεχίσεις να δυσκολεύεσαι στο να έρθεις σε πραγματικό οργασμό

Η προσποίηση ενός οργασμού δυσχεραίνει στην πραγματικότητα το να έρθεις σε οργασμό την επόμενη φορά που θα κάνεις σεξ, μιας που αποσυνδέεσαι από το σώμα και τις αισθήσεις σου όσο υποκρίνεσαι. Φρόντισε λοιπόν αν δεν έρθεις σε οργασμό να μην προσποιηθείς ότι αυτό συνέβη και επικεντρώσου την επόμενη φορά στις αισθήσεις σου.

Θα νιώσεις απομακρυσμένη από τον σύντροφό σου

Όταν ερχόμαστε σε οργασμό δεν αισθανόμαστε καλά μόνο ως προς το σώμα μας, αλλά ισχυροποιείται και ο συναισθηματικός μας δεσμός με τον σύντροφό μας. Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι τα ζευγάρια που έρχονται μαζί σε οργασμό ήταν πιο ανοικτά ως προς τις συζητήσεις τους μετά το σεξ.

Ο σύντροφός σου θα αισθανθεί ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί

Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν αμέσως πότε η σύντροφός τους προσποιείται ότι έρχεται σε οργασμό και αυτό μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει ζητήματα εμπιστοσύνης στη σχέση τους. Θυμήσου ότι ο σύντροφός σου θέλει να σε κάνει να νιώσεις όμορφα και μην ανησυχείς ότι θα παρεξηγηθεί αν δεν έρθεις σε οργασμό μια φορά στο τόσο.

Μπορεί να προσποιηθεί και ο σύντροφός σου

Η προσποίηση του οργασμού είναι κάτι που στατιστικά συμβαίνει περισσότερο από γυναίκες. Όμως και οι άνδρες μπορούν να το κάνουν κι αυτό συμβαίνει επειδή το σεξ παραδοσιακά «τελειώνει» έτσι. Δεν θέλεις όμως να συμβεί αυτό, ούτε να πιέζεται με κάποιον τρόπο ο άνθρωπός σου, γι’ αυτό σταμάτα να το κάνεις κι εσύ.

Πως να σταματήσεις να προσποιείσαι

Αν δεν απολαμβάνεις το σεξ με τον σύντροφό σου, είναι πάντα οκ να πεις ότι θέλεις να σταματήσετε και να διεκδικήσεις ό, τι σου αρέσει πραγματικά χωρίς αναστολές. Μίλα με τον σύντροφό σου τρυφερά και επικοινωνήστε για το τι αρέσει και στους δύο και αμέσως τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός