Skip to main content

SEX

Πώς να αυξήσεις τη libido σου ακόμα και σε περιόδους έντονου stress

Το να κάνεις χώρο μέσα στην ημέρα σου για δραστηριότητες τις οποίες απολαμβάνεις είναι μια καλή αρχή 



Τα τελευταία δύο χρόνια, το υπνοδωμάτιό μας μετατράπηκε ταυτόχρονα στο χώρο εργασίας μας, ή το πανεπιστήμιο μεταφέρθηκε και αυτό στην κρεβατοκάμαρα, με το άγχος μας να βαράει κόκκινο. Αν λοιπόν κι εσύ έχεις παρατηρήσει ότι το αυξημένο stress που βιώνεις σε κρατά πίσω στη σεξουαλική σου ζωή και η libido σου είναι στα τάρταρα, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι μπορείς να κάνεις για να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Κάνε μικρά και απολαυστικά πράγματα μέσα στην ημέρα

Από το να ακούσεις το αγαπημένο σου κομμάτι στο δρόμο για τη δουλειά, μέχρι ένα comfort food μπροστά από την τηλεόραση και την αγαπημένη σου σειρά, τα μικρά και απολαυστικά πράγματα μέσα στην ημέρα σου ανεβάζουν τη διάθεση και η libido σου σταδιακά επανέρχεται στα επιθυμητά επίπεδα.

Σημείωσε τι σε κάνει χαρούμενο/-η

Κράτα σημειώσεις με όσα σε γεμίζουν χαρά και φρόντισε να βάλεις στόχους στην καθημερινότητά σου ώστε να τα εκπληρώσεις ή να τα επαναλαμβάνεις τακτικά. Σημείωσε επίσης τα πράγματα από τα οποία θέλεις ιδανικά να περιβάλλεσαι και φρόντισε να το κάνεις πράξη. Κεριά, βιβλία και μερικά λουλούδια στον χώρο σου μπορεί και να κάνουν όλη τη διαφορά.

Μάθε να ζητάς αυτό που θέλεις κατά τη διάρκεια του σεξ

Πολλές φορές δεν φταίει η libido μας, αλλά το ότι δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε κατά τη διάρκεια του σεξ. Και γι’ αυτό φταίμε εμείς που δεν το διεκδικούμε. Μάθε λοιπόν να ζητάς αυτό που εσύ επιθυμείς στο σεξ και η διάθεσή σου για αυτό θα κάνει το δυναμικό της comeback.

Συνειδητοποίησε ότι καμιά φορά είναι οκ να μην θέλεις να κάνεις σεξ

Ακόμη κι όταν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί, μην αγχώνεσαι παραπάνω με το ότι απλά δεν σου βγαίνει να κάνεις σεξ. Η θέληση εγγυημένα θα επανέλθει όταν εσύ θα είσαι πιο χαλαρός/-ή και θα βρεθεί ένα άτομο που σε εμπνέει πραγματικά.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.