Skip to main content

SEX

7 πολύ καλοί λόγοι για να αυνανιστείς σήμερα

Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού για την υγεία μας;



Ο αυνανισμός, συχνός ή και σπανιότερος, προσφέρει πέρα από την αδιαμφισβήτητη απόλαυση και πολλά πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με έρευνα του 2016, το 95% των ανδρών και το 81% των γυναικών έχουν αυνανιστεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, συνήθεια την οποία απολαμβάνουν συστηματικά.

Αν λοιπόν τυχαίνει να είσαι ανάμεσα σε αυτό το 19% που δεν το έχει δοκιμάσει ακόμα, ή αν απλά έχεις καιρό να το κάνεις, ακολουθούν 7 πολύ καλοί λόγοι για να χαρίσεις στον εαυτό σου σήμερα την ηδονή μέσα από τον αυνανισμό.

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Όπως και η άσκηση, ο αυνανισμός βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσα από τις αρτηρίες του σώματος, συνεπώς και την υγεία της καρδιά μας. Μειώνει επίσης το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αλλά και αυτό της παχυσαρκίας.

Εξασφαλίζει έναν ήρεμο και καλό ύπνο

Σε περίπτωση που υποφέρεις από αϋπνία, ο αυνανισμός όταν πέσεις στο κρεβάτι αποτελεί το καλύτερο «φάρμακο», αφού μέσω αυτού χαλαρώνει αισθητά το σώμα και ηρεμούμε. Επιπλέον, αυξάνει τις ενδορφίνες του σώματος που μας κάνουν να κοιμόμαστε με μεγαλύτερη ποιότητα και διάρκεια.

Ενδυναμώνει το πυελικό έδαφος στο σώμα μας

Όπως και οι διάσημες ασκήσεις Kegel, έτσι και ο αυνανισμός ενδυναμώνει σημαντικά το πυελικό έδαφος στο σώμα μας, το οποίο συνδέεται με προβλήματα στην ούρηση.

Μειώνει το ρίσκο εμφάνισης κολπικών μολύνσεων

Ο αυνανισμός είναι ακόμη πολύτιμος σε περίπτωση που υποφέρεις από συχνές κολπικές μολύνσεις αλλά και ουρολοιμώξεις.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Αν και δεν αντικαθιστά τη βιταμίνη C, σίγουρα ο συχνός αυνανισμός ενισχύει ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορεί να εμποδίσει την εκδήλωση ενός κρυώματος. Κι αυτό, καθώς ο οργασμός αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα.

Βελτιώνει την αυτοπεποίθησή μας

Ο συχνός αυνανισμός μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με το σώμα μας γνωρίζοντάς το σε βάθος, γεγονός που μπορεί σταδιακά να βελτιώνει και την αυτοπεποίθησή μας.

Μπορεί να ενισχύσει την απόλαυσή μας όταν κάνουμε σεξ με έναν σύντροφο

Καθώς με τον αυνανισμό μαθαίνουμε τι μας αρέσει καλύτερα στο σεξ, έτσι όταν βρισκόμαστε με έναν ερωτικό σύντροφο μπορούμε να ενισχύσουμε την απόλαυσή μας ζητώντας του να μας κάνει πράγματα που γνωρίζουμε ότι μας αρέσουν. Επιπλέον, διατηρεί ζωηρή τη σεξουαλική μας ζωή με εκείνον, όπως και τους πόθους μας γενικότερα.

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός