Skip to main content

SEX

5 τρόποι να προστατέψεις τη σχέση σου από την απιστία

Καμία σχέση δεν έχει ανοσία στην απιστία. Μάθε να την προστατεύεις.



Εάν η μονογαμία είναι αυτό που αναζητάς και επιθυμείς από τη σχέση σου, οφείλεις να την προστατεύεις ανελλιπώς μπροστά στο ενδεχόμενο της απιστίας. Μάθε πώς θα το κάνεις πράξη με επιτυχία, κάνοντας παράλληλα τη σχέση σας καλύτερη και πιο δυνατή.

Μην νομίζεις ότι έχεις ανοσία στην απιστία

Η αποδοχή ότι μια σχέση μπορεί να δοκιμαστεί από την απιστία, διασφαλίζει ότι είσαι καλύτερα εξοπλισμένη για να διακρίνεις τα προειδοποιητικά σημάδια αυτής. Είναι σημαντικό να παραμένεις προσγειωμένη στην πραγματικότητα και να αντιλαμβάνεσαι ότι οι σχέσεις απαιτούν διαρκή προσπάθεια και προσοχή σε κάθε φάση τους.

Αναγνώρισε και φρόντισε τις ανάγκες της σχέσης

Οι άνθρωποι που απατούν συχνά, μιλούν για το πώς οι σύντροφοί τους απλώς εκπλήρωσαν μια ανάγκη, είτε σωματική, είτε συναισθηματική, που δεν ικανοποιούσε ο/η σύντροφός τους. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, μην αμελείς να ελέγχεις αν όλα είναι εντάξει με τη ζωή του/της συντρόφου σου και μεταξύ σας ανά πάσα στιγμή. Να είσαι επίσης έτοιμη για συμβιβασμούς, οι οποίοι όμως είναι αμοιβαία ικανοποιητικοί και βιώσιμοι και για τους δυο σας.

Κλείσε την πόρτα σε παλιές σχέσεις

Τα social media αποτελούν έναν διαρκή πειρασμό να ξαναέρθεις σε επαφή με πρώην συντρόφους σου, στέλνοντας μόλις ένα μήνυμα. Κλείσε λοιπόν τα κανάλια επικοινωνίας μαζί τους, ώστε να θωρακιστείς μπροστά στη σκέψη του να επισκεφθείς τα παλιά έστω για μια μόλις νύχτα.

Καθόρισε εξαρχής τι σημαίνει απιστία και μονογαμία στη σχέση σας

Μίλα ανοιχτά και ειλικρινά για το τι είδους συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή εντός της σχέσης σας και θέστε από κοινού σαφή όρια. Συζητήστε επίσης για τις σεξουαλικές σας ανάγκες και τις επιθυμίες που θέλετε να εκπληρωθούν σε μια μονογαμική σχέση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ξεκαθαρίσει μεταξύ σας τι περιμένετε από τη σχέση και πώς αυτή θα συνεχίσει να ευημερεί.

Μην ξεχνάς το σεξ

Η σημασία της σεξουαλικής οικειότητας και ειδικότερα του αγγίγματος μεταξύ ενός ζευγαριού είναι εξαιρετικά σημαντικά για την προστασία μιας σχέσης από την απιστία. Γι’ αυτό μην τα παραμελείς, όσο κι αν καμιά φορά η ρουτίνα δεν σας δίνει πολλά περιθώρια για σεξουαλική επαφή στην καθημερινότητά σας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.