Skip to main content

SEX

Δεν έχεις όρεξη για σεξ; Ίσως φταίει κάποιος από αυτούς τους 6 λόγους

Βρες την αιτία... 



Αν τον τελευταίο καιρό ψάχνεις δικαιολογίες για να μην κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου και απορείς και εσύ η ίδια που πήγε αυτό το πάθος που είχες παλιότερα, όταν ήθελες να κάνεις σεξ δύο φορές την ημέρα ή έστω δύο φορές την εβδομάδα.Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά μπορεί να είναι απλά ένας. Βρες τι είναι αυτό που έχει εμποδίσει τις σεξουαλικές σου ορμές και διόρθωσέ το για να μπορείς να απολαύσεις το σεξ όπως παλιά.

1. Το...χάος: Ακούγεται ανούσιο, όμως δεν είναι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ακατάστατο δωμάτιο μπορεί να συσχετίζεται με ελαφριά κατάθλιψη ή θλίψη ενώ ταυτόχρονα οι γυναίκες χρειάζονται πλήρη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για να φτάσουν σε οργασμό κι ένα δωμάτιο άνω-κάτω δημιουργεί μεγάλη σύγχυση!

2. Τα νεύρα: Τα νεύρα ή ο καταπιεσμένος θυμός, αυτός που δεν εκφράζεις κι αφήνεις να μεγαλώνει στο πίσω μέρος του μυαλού σου, είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η κύρια αιτία που έχει μειωθεί η λίμπιντό σου.

3. Το κυνήγι για το τέλειο: Αν θέλεις να είναι όλα τέλεια για να κάνεις σεξ τότε δύσκολα θα βρεις ευκαιρία μέσα στην πολυάσχολη ημέρα σου να πέσεις στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου. Μήπως να μην σκέφτεσαι μόνο αν μυρίζεις ωραία, αν το δωμάτιο έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα κι αν έχεις έτοιμο το αυριανό φαγητό για να ανέβει και πάλι η σεξουαλική σου επιθυμία;

4. Τα οικονομικά προβλήματα: Μπορεί να μην υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπεράσεις τα οικονομικά σου προβλήματα, μπορείς όμως να μην τα αφήσεις να σε καταβάλλουν τόσο ώστε να καταστρέφεις τη σεξουαλική σου επιθυμία και τη σχέση σου με τον σύντροφό σου.

5. Οι ορμόνες: Μπορεί το πρόβλημά σου να μην είναι ψυχολογικό αλλά να συσχετίζεται με αλλαγές στις ορμόνες σου που είναι αποτέλεσμα των αντισυλληπτικών ή πρόβλημα με θυρεοειδή.

6. Το συναίσθημα: Για να έχεις επιθυμία για σεξ παίζει σημαντικό ρόλο και τα συναισθήματα για τον σύντροφό σου αλλά και το πόσο ρομαντική και τρυφερή σχέση έχετε. Εάν δεν θυμάσαι πότε βγήκατε έξω ραντεβού τελευταία φορά ή πότε κάνατε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τότε μην αναρωτιέσαι πια για ποιο λόγο δεν έχεις όρεξη για σεξ.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών