Skip to main content

SEX

Πόση ώρα πρέπει τελικά να κρατά ένα φιλί;

Έχει η διάρκεια στο φιλί σημασία για να κρατιέται η σπίθα σε μια σχέση;



Το να καθιερώνεις μικρές τελετουργίες που θα ενισχύσουν τη σύνδεση με το σύντροφό σου είναι σημαντικός παράγοντας κάθε επιτυχημένης σχέσης. Και το φιλί είναι βέβαια μία από αυτές, μιας που κρατά τη σπίθα σε μια σχέση και εντείνει τη σύνδεση που νιώθεις με τον σύντροφό σου, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη στιγμή που ανταλλάξατε το πρώτο σας. Τι κάνει όμως στα αλήθεια ένα φιλί ξεχωριστό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο η τεχνική αυτού σημαντική, αλλά αντίστοιχα και η διάρκειά του!

Η διάρκεια του φιλιού μπορεί να επηρεάσει το πόσο στενά συνδεδεμένοι αισθάνονται δύο άνθρωποι μέσω αυτού, μιας και χρειάζονται τουλάχιστον έξι δευτερόλεπτα για να βιώσει ο εγκέφαλός μας τις χημικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τη σύνδεση και την ευχαρίστηση.

Το φιλί μας βοηθά να αυξήσουμε την οξυτοκίνη, τη χημική ουσία της αγάπης, και  όταν αυτό διαρκεί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, μπορούν τελικά να απορροφηθούν πολλές περισσότερες από αυτές τις πολύτιμες χημικές ουσίες για τον οργανισμό μας, τη διάθεσή μας και την οικειότητά μας με το ταίρι μας.

Για να πετύχετε τη διάρκεια αυτή στο φιλί, κοιτάξτε ο ένας τον άλλον στα μάτια και αφιερώστε πραγματικά αυτά τα 10 δευτερόλεπτα στη στιγμή που βιώνετε από κοινού. Θαυμάστε ο ένας τον άλλο και σκεφτείτε εκείνη τη στιγμή όλα όσα σας συνδέουν και κάνουν τη σχέση σας μοναδική.

Το φιλί των 10 δευτερολέπτων είναι απαραίτητο όταν χαιρετάμε ο ένας τον άλλον μετά από καιρό χωριστά, καθώς βοηθάει να επανέλθει το ζευγάρι στο ίδιο επίπεδο συναισθηματικά, και να συντονιστεί εκ νέου η σύνδεσή του. Ωστόσο, ακόμη καλύτερο είναι αυτού του είδους τα μακρά φιλιά να επαναλαμβάνονται όσο συχνότερα γίνεται, υπενθυμίζοντάς σας όλα όσα κάνουν τη σχέση σα μοναδική και τον τόπο στον οποίο επιθυμείτε να βρίσκεστε.

Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσετε λοιπόν πλάι στον σύντροφό σας, πείτε του «καλημέρα» κατ΄αυτόν τον τρόπο και ξαφνιάστε τον θετικά με την αγάπη και τη φροντίδα ενός μεγάλου, παθιασμένου φιλιού που κρατά τη φλόγα στη σχέση σας.

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;