Skip to main content

SEX

Πόση ώρα πρέπει τελικά να κρατά ένα φιλί;

Έχει η διάρκεια στο φιλί σημασία για να κρατιέται η σπίθα σε μια σχέση;Το να καθιερώνεις μικρές τελετουργίες που θα ενισχύσουν τη σύνδεση με το σύντροφό σου είναι σημαντικός παράγοντας κάθε επιτυχημένης σχέσης. Και το φιλί είναι βέβαια μία από αυτές, μιας που κρατά τη σπίθα σε μια σχέση και εντείνει τη σύνδεση που νιώθεις με τον σύντροφό σου, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη στιγμή που ανταλλάξατε το πρώτο σας. Τι κάνει όμως στα αλήθεια ένα φιλί ξεχωριστό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο η τεχνική αυτού σημαντική, αλλά αντίστοιχα και η διάρκειά του!

Pixel

Η διάρκεια του φιλιού μπορεί να επηρεάσει το πόσο στενά συνδεδεμένοι αισθάνονται δύο άνθρωποι μέσω αυτού, μιας και χρειάζονται τουλάχιστον έξι δευτερόλεπτα για να βιώσει ο εγκέφαλός μας τις χημικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τη σύνδεση και την ευχαρίστηση.

Το φιλί μας βοηθά να αυξήσουμε την οξυτοκίνη, τη χημική ουσία της αγάπης, και  όταν αυτό διαρκεί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, μπορούν τελικά να απορροφηθούν πολλές περισσότερες από αυτές τις πολύτιμες χημικές ουσίες για τον οργανισμό μας, τη διάθεσή μας και την οικειότητά μας με το ταίρι μας.

Για να πετύχετε τη διάρκεια αυτή στο φιλί, κοιτάξτε ο ένας τον άλλον στα μάτια και αφιερώστε πραγματικά αυτά τα 10 δευτερόλεπτα στη στιγμή που βιώνετε από κοινού. Θαυμάστε ο ένας τον άλλο και σκεφτείτε εκείνη τη στιγμή όλα όσα σας συνδέουν και κάνουν τη σχέση σας μοναδική.

Το φιλί των 10 δευτερολέπτων είναι απαραίτητο όταν χαιρετάμε ο ένας τον άλλον μετά από καιρό χωριστά, καθώς βοηθάει να επανέλθει το ζευγάρι στο ίδιο επίπεδο συναισθηματικά, και να συντονιστεί εκ νέου η σύνδεσή του. Ωστόσο, ακόμη καλύτερο είναι αυτού του είδους τα μακρά φιλιά να επαναλαμβάνονται όσο συχνότερα γίνεται, υπενθυμίζοντάς σας όλα όσα κάνουν τη σχέση σα μοναδική και τον τόπο στον οποίο επιθυμείτε να βρίσκεστε.

Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσετε λοιπόν πλάι στον σύντροφό σας, πείτε του «καλημέρα» κατ΄αυτόν τον τρόπο και ξαφνιάστε τον θετικά με την αγάπη και τη φροντίδα ενός μεγάλου, παθιασμένου φιλιού που κρατά τη φλόγα στη σχέση σας.

Διαβάστε επίσης

SEX

Είναι δυνατόν να αλλάξετε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις;

Είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από μια ανεπιθύμητη φαντασίωση, αλλά μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια νέα.

SEX

Sex και καλοκαιρινές διακοπές: 4 μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Δημοφιλείς μύθοι για το καλοκαιρινό σεξ ώστε να καταλάβεις ότι δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο που υπάρχει!

SEX

Ποιες καλοκαιρινές φαντασιώσεις θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στη σχέση σας

Και πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον ερωτισμό με τον σύντροφό σας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 26 Ιουνίου

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι σε αυτά που ζητάτε

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

BLOGS

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας» George Michael

Γεννήθηκε σαν σήμερα και εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τον έρωτα και τη ζωή με τα τραγούδια του