Skip to main content

SEX

Πώς να αυνανίζεσαι σωστά

Συμβουλές αυτοϊκανοποίησης για να χαρίσετε στον εαυτό σας έναν απίστευτο οργασμό



Ο αυνανισμός μπορεί μερικές φορές να μοιάζει τρομακτικός. Ακόμα κι αν το κάνετε για χρόνια, μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον οργασμό ή να αναρωτιέστε εάν η τεχνική σας θα μπορούσε να τελειοποιηθεί. Ίσως νιώθετε απογοήτευση και για τον αυνανισμό και ψάχνετε τρόπο να τον εμπλακείτε ή να τον απολαύσετε περισσότερο. Ίσως αυνανίζεστε ήδη, αλλά δεν νιώθετε ικανοποιημένοι με την πρακτική σας.

Ένα θέμα ταμπού από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια. Μη βάζεις το χεράκι σου εκεί, μην ακουμπάς το σώμα σου, καλά, δεν ντρέπεσαι; είναι μερικές μόνο φράσεις που ακούμε από μικρές. 

Και η αλήθεια είναι ότι έχοντας όλες αυτές τις ενοχές καλά μπολιασμένες μέσα μας, πολλές από εμάς αργούν χαρακτηριστικά πολύ να ανακαλύψουν πόσο υπέροχη αλλά και αναγκαία είναι η αυτοϊκανοποίηση. Όχι μόνο γιατί μπορεί να σε οδηγήσει στην απόλαυση του σεξ αλλά σε ένα διαφορετικό πεδίο αυτογνωσίας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι, όπου κι αν βρίσκεστε, δεν είστε μόνοι. Παρηγορηθείτε στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς να νιώσουμε ερωτική απόλαυση με τους δικούς μας όρους. Με αυτά τα λόγια, ας βουτήξουμε σε μερικά πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε καθώς εξοικειωνόμαστε εκ νέου με… τον εαυτό μας!

6 τρικ επιτυχίας

Μπείτε στο σωστό mindset

Είναι πολύ σημαντικό να μπείτε στον καλύτερο δυνατό χώρο για την αυτοεξερεύνηση και την ευχαρίστησή σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο «μαγικής νοοτροπίας» πριν αρχίσετε να αγγίζετε το σώμα σας. Η ευχαρίστηση, όπως και η κορύφωση, συμβαίνει στον εγκέφαλο, οπότε αν το μυαλό μας δεν συμφωνεί με αυτό που κάνουμε, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να αισθανόμαστε ευθυγράμμιση με τον εαυτό μας.

Με την ησυχία σου

Μερικές φορές, για μερικούς ανθρώπους, ο αυνανισμός είναι μια γρήγορη, ευχάριστη εμπειρία με την πρόθεση «απλώς να γίνει η δουλειά». Αυτό είναι κατανοητό. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε χρόνο για άσκηση, να μαγειρέψετε το δείπνο και να κάνετε δουλειές—και στη συνέχεια υποτίθεται ότι θα βρείτε χρόνο για να αυνανιστείτε για μια ώρα με έντονη περιέργεια;

Το θέμα είναι ότι τον αυνανισμό θα τον αισθανόμαστε πιο συναρπαστικό εάν προσεγγίζουμε τον εαυτό μας με περιέργεια, ζεστασιά και σεξουαλική αυτοεκτίμηση αντί να νιώθουμε ότι είναι απλώς μια ακόμη αγγαρεία για να βγάλουμε από τη λίστα. Προσπαθήστε λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο. Προσεγγίστε τον εαυτό σας με περιέργεια, πρόθεση και αγάπη.

https://www.instagram.com/p/CcLjW-zIua7/

Γίνε ρομαντική

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα για τον εαυτό σας. Φτιάξτε μόνοι σας το δείπνο, πιείτε ένα ποτήρι κρασί (αν σας αρέσει), παρακολουθήστε την αγαπημένη σας εκπομπή ή ακούστε λίγη μουσική και, στη συνέχεια, χαρίστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο αγάπης για τον εαυτό σας.

Γνωρίστε το σώμα σας

Πέρα από το να βγάζετε τα ρούχα σας και να στέκεστε μπροστά στον καθρέφτη, γίνετε από κοντά και προσωπικά με τον εαυτό σας. Πάρτε έναν καθρέφτη στα κομμάτια σας και ελέγξτε τα πραγματικά. Εάν αισθάνεστε άνετα, αγγίξτε τα κομμάτια σας ενώ κοιτάζεστε στον καθρέφτη, ώστε να έχετε μια ιδέα για το πού βρίσκεται ό,τι σας φαίνεται καλό. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο κάθε φορά που μπορεί να κάνετε σεξ με σύντροφο επειδή γνωρίζετε ακριβώς τι αισθάνεστε καλά και πού είναι. (Εάν έχετε αιδοίο, διαβάστε τον οδηγό μας για όλους τους διαφορετικούς τύπους, εδώ, για να γνωρίσετε καλύτερα τον δικό σας.)

Δεν μας έμαθαν να εκτιμούμε το σώμα μας ούτε καν να το γνωρίζουμε. Μας έμαθαν να τα κριτικάρουμε, να τα «φτιάχνουμε» και να «φαίνουμε καλά» για τους άλλους. Αυτή η νοοτροπία όχι μόνο μας χωρίζει από το σώμα μας, αλλά δημιουργεί κάποια βαθιά αίσθηση ότι το σώμα μας δεν είναι πραγματικά δικό μας.

Γίνε περίεργη

Είναι συναρπαστικό να γνωρίζεις το σώμα σου—εξάλλου ζεις μέσα σε αυτό!

Πολλές φορές, όταν έχουμε έναν νέο σύντροφο, υπάρχει κάτι τόσο συναρπαστικό στο να γνωρίσουμε το σώμα του. Θέλουμε να το καταλάβουμε και να το μάθουμε. Θα πρέπει να πάρουμε την ίδια ενέργεια για να ανακαλύψουμε το σώμα μας.

Βγάλτε το παιχνίδι ή το χέρι σας και απλώς εξερευνήστε. Αφιερώστε το χρόνο σας αγγίζοντας διαφορετικές περιοχές, δοκιμάζοντας διαφορετικές πινελιές και στυλ αφής και απλώς διασκεδάστε πειραματιζόμενοι. Το σώμα σας αξίζει να το εξερευνήσετε — υποσχεθείτε.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας

Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας για να σας βοηθήσει να φτιάξετε τη διάθεση και να κάνετε τον εγκέφαλό σας στην ίδια βόλτα με το σώμα σας. Όταν πρόκειται για φαντασίωση, το μεγαλύτερο κλειδί είναι να απελευθερώσετε κάθε κρίση και ντροπή. Ό,τι έρχεται στο μυαλό σας για να σας ενεργοποιήσει, συνεχίστε το. Εξερευνήστε το. Σταμάτα να σταματάς τον εαυτό σου. Είναι ένα τέτοιο δώρο να περιεργάζεσαι και να κοιτάς τι έρχεται όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου να φαντασιώνεται αληθινά.

(Και να θυμάστε: Εάν είστε σε μονογαμική σχέση, δεν είναι απάτη να σκέφτεστε ένα άλλο άτομο ενώ αυνανίζεστε ή ακόμα και κάνετε σεξ. Αυτή είναι μια φυσική ανθρώπινη εμπειρία.)

https://www.instagram.com/p/Cd5RMb6MQKr/

Οι ειδικοί σε παροτρύνουν να αγαπήσεις το σώμα σου και μάλιστα σου δίνουν 6 τρόπους για να το κάνεις χωρίς να ντρέπεσαι για αυτό:

1. Η τακτική αυτοϊκανοποίηση βοηθά στην τόνωση της αυτοπεποίθησής σου.

  1. Η συχνότητά της θα πρέπει να μοιάζει με τη συχνότητα με την οποία ασκείσαι. Τρεις φορές την εβδομάδα, ας πούμε, είναι μια καλή συχνότητα. 
  2. Μην νιώθεις ενοχές όταν το κάνεις. Απελευθερώσου και βιώσε την απόλαυση στον μέγιστο βαθμό. 
  3. Η παρακολούθηση μιας αισθησιακής ταινίας δεν είναι μόνο αντρικό προνόμιο. Μπορείς να παρακολουθείς κι εσύ τέτοιες ταινίες με την προϋπόθεση βέβαια ότι σου αρέσουν. 
  4. Τα sex toys θα σε βοηθήσουν πολύ να εντείνεις την απόλαυση ενώ καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση ζαρζαβατικών. 
  5. Ακόμα κι αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, θυμήσου ότι είναι σημαντικό να το ξεκινήσεις σε όποια ηλικία κι αν είσαι. 

https://www.instagram.com/p/CG7OkVGlpNt/

5 οφέλη της αυτοϊκανοποίησης

Μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη (πέρα φυσικά από το αυτονόητο):

  1. Συνδέεται με υψηλότερη αυτοπεποίθηση. «Έρευνες δείχνουν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται από μικρή ηλικία, έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, μικρότερο κίνδυνο αφροδίσιων νοσημάτων και, επιπλέον, απολαμβάνουν περισσότερο την ερωτική ζωή τους αργότερα», υποστηρίζει η ειδικός.
  2. Μας διατηρεί σε φόρμα στην επίμαχη περιοχή. Όπως εξηγεί η δρ Κιρκ, εξασφαλίζει την τόνωση των μυών γύρω από τον κόλπο, καθώς και την επαρκή λίπανση των γεννητικών οργάνων, βοηθώντας μας έτσι να αποδίδουμε περισσότερο στην ερωτική επαφή ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. 
  3. Μας δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τις φαντασιώσεις μας. Ακόμη κι αν δεν τολμούμε να τις μοιραστούμε με το σύντροφό μας, μπορούμε να τις ζήσουμε παθιασμένα... στο μυαλό μας. 
  4. Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Να βρούμε σε ποια σημεία ερεθιζόμαστε περισσότερο και πώς θα κατακτήσουμε –και θα πολλαπλασιάσουμε- τους οργασμούς μας.  
  5. Μας φέρνει πιο κοντά με το σύντροφό μας. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά δεν είναι. Ο αυνανισμός μάς ενθαρρύνει να γίνουμε πιο δημιουργικές και αυθόρμητες και στο κρεβάτι, βοηθώντας μας να αποφύγουμε τη μονοτονία αλλά και δυναμώνοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης και οικειότητας με τον ερωτικό παρτενέρ μας.

https://www.instagram.com/p/CNFpR-mJtUA/

5 νέα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν σχετικές έρευνες που έγιναν με αντικείμενο τον αυνανισμό:

  1. Μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο
    Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν προειδοποιούν ότι εάν ο αυνανισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό στα γεννητικά όργανα.
  2. Ο ρόλος της συχνότητας
    Για έναν άντρα η συχνότητα του αυνανισμού επηρεάζει τόσο τη σχέση του με την σύντροφό του όσο και την ίδια την εργασία του.
  3. Δεν κάνει τόσο καλό όσο το σεξ:
    Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα βρήκαν ότι ναι μεν τα οφέλη του σεξ είναι τεράστια στην υγεία μας, κι όμως δεν ισχύει το ίδιο με την αυτοϊκανοποίηση. 
  4. Οδηγεί σε καλύτερο σεξ
    Όσο πιο εξοικειωμένοι είμαστε με το σώμα μας, τόσο πιο πολύ απολαμβάνουμε το σεξ, καθώς ξέρουμε ακριβώς τι μας αρέσει και τι μας ικανοποιεί. Αρκεί βέβαια στις ερωτικές μας περιπτύξεις να το ζητάμε από τον σύντροφό μας.
  5. Αντίο στο στρες
    Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology αποκάλυψαν ότι πολλοί άντρες προτιμούν τον αυνανισμό με σκοπό να μειώσουν το στρες που τους προκαλεί η εργασία τους καθώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Και μην ξεχνάς, το καλύτερο σεξ είναι αυτό που κάνεις με τον εαυτό σου. 
 

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!