Περιστασιακό σεξ: 4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν ενδώσεις

Δεν ταιριάζει σε όλες...

Αναστασία Τουρούτογλου

Μετά από μία νύχτα που τα είχε όλα, κανονικά το επόμενο πρωί θα πρέπει να κυκλοφορείς με ένα μεγάλο χαμόγελο. Αν όμως αισθάνεσαι άσχημα για το χθεσινό σεξ, δεν είσαι η μόνη. Μια νέα έρευνα συνέδεσε το περιστασιακό σεξ με χαμηλότερη αυτοεκτίμηση, υψηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψη, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research. Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από έρευνα επιστημόνων από τριάντα αμερικάνικους οργανισμούς, σε 3,907 φοιτητές ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Για να μην βρεθείς, λοιπόν, να νιώθεις άσχημα για την βραδιά που πέρασες με τον τύπο που γνώρισες στο πάρτι της κολλητής σου, η Kristen Mark, PhD, MPH, βοηθός καθηγητή στο University of Kentucky προτείνει να κάνεις στον εαυτό σου τέσσερις σημαντικές ερωτήσεις..

1. Τι πραγματικά θέλω; Δεν έχουν μόνο οι άντρες καθαρά σεξουαλικές ανάγκες, αφού και οι γυναίκες αναζητούν την σωματική ευχαρίστηση. Αν λοιπόν, έχεις τρελή επιθυμία για σεξ και μόνο σεξ και υπάρχει ένας άντρας πρόθυμος να σε ικανοποιήσει, μην το σκέφτεσαι. Αν όμως κάνεις σχέδια για κάτι πιο μόνιμο και σοβαρό, θα απογοητευτείς, ακόμα κι αν του πεις το αντίθετο. «Όταν οι προσδοκίες δεν είναι οι ίδιες, πιθανότατα να αυξηθεί το άγχος και η κατάθλιψη» εξηγεί η Mark. «Αξιολόγησε τις ανάγκες και τα θέλω σου και επικοινώνησέ τα με τον σύντροφο που βρίσκεσαι περιστασιακά. Αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί το σεξ, τότε πιθανότατα να είναι για το καλύτερο».

2. Αισθανόμουν άγχος; Όταν δεν έχεις διάθεση, μπορεί ένας οργασμός να μοιάζει η καλύτερη λύση για να νιώσεις καλύτερα αλλά δεν είναι. «Λειτουργεί σαν τραυμαπλάστ, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα» λέει η καθηγήτρια. Αυτό συμβαίνει γιατί η κακή διάθεση έχει να κάνει περισσότερο με τα συναισθήματα και όχι με τη σωματική ευχαρίστηση. Άρα το περιστασιακό σεξ δεν θα βοηθήσει και τόσο.

3. Λαμβάνω περίεργα σήματα; Η Mark τονίζει ότι είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι ο τύπος με τον οποίο πρόκειται να κάνεις σεξ, θα σου φερθεί με σεβασμό. Αυτό σημαίνει ότι αν του ζητήσεις να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ή αλλάξεις γνώμη, δεν θα θυμώσει και θα σεβαστεί τις επιθυμίες σου.

4. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο μπορεί να το μετανιώσω το πρωί; Είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο ώστε να σκεφτείς καλά αν θέλεις σίγουρα να προχωρήσεις με κάποιον. Αν για παράδειγμα έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν να κάνεις περιστασιακό σεξ και δεν το απολάμβανες, τότε μάλλον δεν σου ταιριάζει κι αυτό είναι κάτι τελείως φυσιολογικό. Όσο για το αν σκέφτεσαι να το κάνεις μόνο και μόνο για να μην το μετανιώσεις αργότερα; Η Mark συμβουλεύει να μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου. Μάθε από τα λάθη του παρελθόντος και προχώρα έχοντας μάθει νέα πράγματα, τα οποία θα εφαρμόσεις στο μέλλον. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares