Skip to main content

SEX

Γιατί δεν έχω όρεξη για σεξ;

6 λόγοι για τους οποίους μπορεί το σεξ με τον σύντροφό σου να μην είναι στο μυαλό σου τελευταία



Τον τελευταίο καιρό έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν έχεις καθόλου όρεξη για σεξ με τον άνθρωπό σου, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις περίεργα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και αυτό να σε ανησυχεί, όμως αυτού του είδους οι αυξομειώσεις στη λίμπιντο είναι στην πραγματικότητα μέσα στο πρόγραμμα. Οι λόγοι είναι αρκετοί για αυτό και διαλέξαμε τους βασικούς που μπορεί να ευθύνονται για αυτήν την παροδική μείωση του ενδιαφέροντός σου για σεξ.

Έχεις πολύ άγχος

Το άγχος μας εμποδίζει από το να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να κάνουμε το οτιδήποτε άλλο εκτός από overthinking στην καθημερινότητά μας, γεγονός που σίγουρα επηρεάζει και τη λίμπιντό μας. Η προσπάθεια χαλάρωσης μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητη ώστε να ανακτηθεί η διάθεση και να βελτιωθεί και η υγεία της στο σύνολό της.

Παίρνεις αντισυλληπτικά

Οι παρενέργειες διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και είναι αποτέλεσμα και των ορμονών σου, όμως είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα αντισυλληπτικά να προκαλούν μείωση στη λίμπιντό σου. Συζήτησέ το με τον γιατρό σου ώστε να σε συμβουλέψει κατάλληλα.

Έχεις κακή εικόνα για το σώμα σου

Όταν έχεις κακή ιδέα για την εικόνα του σώματός σου είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να αποφεύγεις να κάνεις σεξ. Προσπάθησε να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου, αποδέχοντάς σε με τα καλά σου και τα κακά σου και βελτίωσε την εικόνα που έχεις για εσένα φροντίζοντας την ψυχική και σωματική σου υγεία όπως εσύ μπορείς και χρειάζεσαι. Μπορείς να ζητήσεις από το σύντροφό σου να σου πει πως σε βλέπει! Για να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, σημαίνει ότι του αρέσεις, σωστά;

Βαρέθηκες μέσα στη σχέση

Το να κάνεις σεξ με τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να σε κάνει να βαρεθείς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βαρεθείς τον ίδιο τον άνθρωπο, όμως η ρουτίνα μπορεί να σε οδηγήσει να βαρεθείς να κάνεις σεξ μαζί του έστω παρωδικά. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητείστε από κοινού τρόπους για την επαναφορά της όρεξης στο σεξ, όπως βοηθήματα και παιχνίδια τύπου role playing.

Δεν κοιμάσαι σωστά

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για τη σεξουαλική σου διάθεση, αλλά για τη διάθεσή σου γενικότερα. Εάν τον τελευταίο καιρό δεν κοιμάσαι επαρκώς, τότε αυτή η εξέλιξη επηρεάζει για τα καλά και τη λίμπιντό σου, γι΄ αυτό και οφείλεις να βάλεις την ξεκούραση σε πρώτο πλάνο. Το πρωινό σεξ μπορεί επίσης να επαναφέρει τη λίμπιντό σου και σίγουρα αυτό που θα σου λύσει το πρόβλημα είναι να βάλεις κάποιους κανόνες για το ωράριο του ύπνου σου.

Πάσχεις από κατάθλιψη

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με την κατάθλιψη χωρίς να το γνωρίζουν καν και το βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα που άλλοτε σε ευχαριστούσε. Η κατάθλιψη σε κάνει να έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, να χάνεις γενικά την όρεξή σου, να αισθάνεσαι πως δεν αξίζεις κάτι παραπάνω ως άτομο. Εάν πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε μια παρόμοια κατάσταση, αναζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού που θα σε βοηθήσει να την ξεπεράσεις βήμα βήμα.

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της