Skip to main content

SEX

Όλα όσα θέλουν πραγματικά να μάθουν οι γυναίκες για το σεξ;

Οι sos ερωτήσεις, οι απαντήσεις και... η αποκωδικοποίηση της ερωτικής γυναικείας απόλαυσης



Η σεξουαλική αφύπνιση των γυναικών ίσως να θεωρηθεί το μόνο θετικό των lockdown… Οι μηχανές αναζήτησης πήραν φωτιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο να ψάχνουν απαντήσεις σε καίριες απορίες, που αφορούν την ερωτική τους απόλαυση. Μαζέψαμε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις μαζί με την απάντηση που θα σε… ικανοποιήσει!

Γιατί δυσκολεύομαι να φτάσω σε οργασμό με τον σύντροφό μου;

Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολεί τον απανταχού γυναικείο πληθυσμό ως προς  το φλέγον ζήτημα. Αλλά η απάντηση είναι περίπλοκη και μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους. Ωστόσο, το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το τελικό παιχνίδι του σεξ με έναν σύντροφο αναμένεται γενικά να τελειώσει με έναν οργασμό. Φυσικά, το να έχεις έναν οργασμό προσφέρει τέλειο συναίσθημα και είναι κατανοητό να το επιθυμείς. Αλλά η εστίαση του σεξ στην επίτευξη του οργασμού μπορεί να προκαλέσει άγχος στην απόδοση και να απομακρύνει το μυαλό κάποιου από την παρούσα στιγμή και τη σεξουαλική ευχαρίστηση, καθιστώντας ακόμη λιγότερο πιθανή την κορύφωση.

Το σώμα σου αντιλαμβάνεται αυτές τις ανησυχίες και την αμηχανία και μπορεί εύκολα να οδηγήσει το μυαλό σου στο να χάσει την προσοχή. Όσο περισσότερο συσσωρεύεται η πίεση, τόσο περισσότερο η απόλαυση μειώνεται. Επομένως, αντί να ανησυχείς για το αν πρόκειται να έχεις οργασμό, προσπάθησε να διατηρήσεις την προσοχή σου σε αυτό που συμβαίνει. Εστίασε τις αισθήσεις στο σώμα σου, στη σύνδεση με τον σύντροφό σου και απόλαυσε την ευχαρίστησή σου!

https://www.instagram.com/p/CIBnO6thgfP/

Το δεύτερο ζήτημα (με ετεροφυλόφιλο σεξ) είναι ότι ο οργασμός με έναν σύντροφο πρέπει να επιτευχθεί μέσω του διεισδυτικού κολπικού σεξ και ότι οι οργασμοί που προκαλούνται από εξωτερική διέγερση δεν μετρούν πραγματικά... Η πλειοψηφία των νευρικών απολήξεων είναι στο αιδοίο και την κλειτορίδα, κάτι που συχνά παραβλέπεται κατά τη σεξουαλική επαφή, οπότε αξίζει να εστιάσεις την προσοχή σου εκεί, γιατί εκεί συμβαίνουν τα πραγματικά καλά πράγματα…

Τι μπορώ να κάνω εάν με τον σύντροφό μου δεν έχουμε την ίδια σεξουαλική ορμή;

Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σου νιώθει λιγότερη ερωτική έλξη προς εσένα. Η σεξουαλική ορμή μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με σένα ή τον σύντροφό σου. Το άγχος, η φαρμακευτική αγωγή, η στέρηση ύπνου και η γενική ψυχική κατάσταση μπορούν να παίξουν ρόλο σε αυτό. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ερωτική έλξη και σύνδεση. Δοκιμάστε μερικές συναντήσεις όπου εστιάζετε αποκλειστικά ο ένας στον άλλο και αφιερώνετε χρόνο για να συνδεθείτε ξανά. Ρωτήστε ο ένας τον άλλον για την ημέρα, την εβδομάδα σας, μοιραστείτε φιλοφρονήσεις, και βασικά μπείτε αργά ξανά σε ένα παιχνίδι αποπλάνησης. Προσθέσετε μερικά καρυκεύματα στην ερωτική σας ζωή, διαβάζοντας ή ακούγοντας κάποια ερωτική ιστορία, γράφοντας και λέγοντας φαντασιώσεις ή ερωτικές αναμνήσεις.

Δεν νιώθω ευχαρίστηση από το σεξ με τον σύντροφό μου

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αυξήσεις την ευχαρίστησή σου με μερικά κόλπα. Δοκίμασε θέσεις που σου επιτρέπουν να τρίβεις το αιδοίο και να θυμάσαι να εμπλέκεις τα χέρια σου ή (και) τα χέρι του συντρόφου σου, ή έναν δονητή, προκειμένου να τονώνεις τη συμμετοχή της κλειτορίδα ενώ έχεις διεισδυτικό σεξ. Ένα άλλο απλό κόλπο είναι να εφαρμόσεις λιπαντικό στο αιδοίο (όχι μόνο στον κόλπο). Μειώνει την τριβή, αυξάνει την αίσθηση και απλά νιώθεις υπέροχα.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις την ευχαρίστηση τόσο τη δική σου όσο και του συντρόφου σου, αλλά επικεντρώσου στην ικανοποίηση του εαυτού σου πρώτα. Χρησιμοποίησε την αναπνοή σου και εστίασε στις αισθήσεις, ξέχνα άλλους περισπασμούς για να μπορείς να παρακολουθήσεις τι συμβαίνει στο σώμα σου.

https://www.instagram.com/p/CIWXf-mgv2j/

Τέλος, όταν αυνανίζεσαι ή όταν κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου, να παρατηρείς τι σου αρέσει. Στη συνέχεια, όταν είσαι εξοικειωμένη με αυτό, μπορείς να οδηγήσεις το παιχνίδι προς την κατεύθυνση που σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και να ανακαλύψεις τις κινήσεις που λειτουργούν καλύτερα και για τους δύο.

Τι μπορώ να κάνω για να απολαύσω το πρωκτικό σεξ;

Καταρχήν με το να το κάνεις μόνο όταν το θέλεις πραγματικά. Η προετοιμασία ωστόσο είναι εδώ το κλειδί. Για να το κάνεις πιο άνετο, ίσως να έχει πρώτα κορυφωθεί η ερωτική δράση, μέσω της διέγερσης της κλειτορίδας και χρησιμοποιώντας λιπαντικό. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις αυτήν την εμπειρία, μπορείς να διεγείρεις την περινιακή περιοχή ξεκινώντας αργά – χρησιμοποιώντας στην αρχή ένα δάχτυλο για να συνηθίσεις την αίσθηση και να χαλαρώσεις μέσω της αναπνοής.

Έχω άγχος απόδοσης όταν κάνω σεξ με τον σύντροφό μου, πώς να το ξεπεράσω αυτό;

Το 51% των γυναικών αισθάνονται ανασφαλείς για την απόδοσή τους στο κρεβάτι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη, αν σκεφτείς πώς το σεξ απεικονίζεται σε ταινίες και στα περισσότερα πορνό. Δεν τείνει να εστιάζει στην ευχαρίστηση της γυναίκας και μπορεί να σε αφήσει να αναρωτιέσαι εάν είσαι φυσιολογική. Λοιπόν, μια χαρά φυσιολογική είσαι κι οι ανασφάλειές σου είναι κοινές και μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το άγχος!

Λάβε υπόψη ότι το πορνό είναι ψυχαγωγία και όχι εκπαίδευση. Δεν αναμένεται να δώσεις καμία παράσταση! Επομένως, προσπάθησε να μην ανησυχείς για το πώς «αποδίδεις» και εστίασε στην επαφή σας. Εστίασε στην αναπνοή σου, στις αισθήσεις, στο σώμα σου, στην ενέργεια που ανταλλάσσεις με τον σύντροφό σου. Με την εξάσκηση, θα είσαι σε θέση να απολαμβάνεις ενεργά το εδώ και τώρα της ερωτικής εμπειρίας για περισσότερο, χωρίς να ανησυχείς πλέον για την απόδοσή σου.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν δονητή ενώ είμαι σε σχέση

Αν θες να χρησιμοποιείς έναν δονητή κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, ιδανικά αγοράστε ένα μαζί, έτσι θα είναι μια κοινή απόφαση. Πριν τον αγοράσετε, κάντε κάποια έρευνα και αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε για το τι σας αρέσει και για το πώς θα θέλατε να το χρησιμοποιήσετε - αυτό θα αυξήσει τη διέγερση και θα σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη ερωτική διάθεση αλλά και άνεση. Επιπλέον, αυτό μπορεί να ανοίξει πόρτες για να σας βοηθήσει να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας και να δοκιμάσετε νέα πράγματα, όχι μόνο χρησιμοποιώντας παιχνίδια. Εάν το χρησιμοποιείς μόνη σου, δείξε του πώς και εξήγησέ του πως σου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις τη δική σου ευχαρίστηση, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει και τους δύο να έχετε καλύτερο και πιο απολαυστικό σεξ.

Σόλο σεξ

Σαφώς και δεν χρειάζεσαι ερωτικό σύντροφο για να απολαύσεις σεξουαλική ευχαρίστηση. Όσον αφορά την ανακάλυψη του τι πραγματικά σε ερεθίζει και του τι σε ευχαριστεί, κανείς δεν θα κάνει καλύτερη δουλειά από σένα. Feel free λοιπόν να διαθέσεις χρόνο στον εαυτό σου για να εξερευνήσεις τι σου προκαλεί ερωτική ευχαρίστηση και πειραματίσου με διαφορετικές θέσεις, παιχνίδια και ερωτικά βοηθήματα.

Have fun!

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της