Skip to main content

SEX

Μήπως μπορούν και τα παιδιά μας να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική μας ζωή;

5 παράγοντες που σχετίζονται με τα παιδιά μας και ενδέχεται να αφήνουν ένα αρνητικό αποτύπωμα στην ερωτική μας ζωή.



Ναι, τα παιδιά μπορεί να είναι συνώνυμο της χαράς για τα ζευγάρια που επιλέγουν να τα αποκτήσουν, όμως αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού και αυτός μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι αρνητικός. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού αρνητικά, για να δουλέψετε τους παράγοντες με τους οποίους σχετίζονται και να θωρακίσετε τη σχέση σας.

Έλλειψη ιδιωτικότητας

Όταν έχετε παιδιά, η εύρεση χρόνου και ενός ιδιωτικού χώρου για οικειότητα μπορεί να μετατραπεί σε πρόκληση. Τα παιδιά συχνά απαιτούν προσοχή και επίβλεψη, και αυτό μπορεί να περιορίσει τις ευκαιρίες για τα ζευγάρια να είναι μόνα μαζί.

Κόπωση

Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι εξαντλητική, ειδικά στα πρώτα χρόνια που τα παιδιά χρειάζονται συνεχή φροντίδα και προσοχή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σωματική και συναισθηματική κόπωση, καθιστώντας το πιο δύσκολο για τους γονείς να συμμετέχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα τακτικά και με χαλαρότητα.

Στρες και χρονικοί περιορισμοί

Η ανατροφή των παιδιών συνοδεύεται από μια σειρά από στρεσογόνους παράγοντες, από οικονομικές ανησυχίες έως την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής. Αυτοί οι στρεσογόνοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν την επιθυμία και την ικανότητα ενός ζευγαριού να εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Αλλαγές στις προτεραιότητες

Ο ερχομός των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή προτεραιοτήτων, με τα ζευγάρια να εστιάζουν συχνά περισσότερο στις ανάγκες των παιδιών τους παρά στις δικές τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο χρόνο και ενέργεια αφιερωμένη στη σχέση και συνεπώς τη σεξουαλική οικειότητα.

Σωματική εικόνα και αυτοεκτίμηση

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός μπορεί να οδηγήσουν σε σωματικές αλλαγές στο σώμα του ατόμου που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματός του. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την προθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα.

Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να επικοινωνούν ανοιχτά για τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και να συνεργάζονται ώστε να βρουν λύσεις σε τυχόν προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν στη σεξουαλική τους ζωή αφού γίνουν γονείς. Η αναζήτηση υποστήριξης από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο μπορεί επίσης να είναι ευεργετική, εάν αυτές οι προκλήσεις επιμένουν και επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση. Να θυμάστε ότι κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και αυτό που λειτουργεί για το ένα μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιο άλλο, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε λύσεις που να είναι προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη κατάσταση και τις ανάγκες σας.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα