Skip to main content

SEX

Τα 5 μυστικά μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Υιοθέτησέ τα τώρα!Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας. Είναι μία σαρκική απόλαυση, αλλά και μία συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό μας. Είναι κάτι απλό και όμορφο. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα παίρνουμε αψήφιστα, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε... προ εκπλήξεων.

Pixel

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τους 5 κανόνες που υπόσχονται να διασφαλίσουν την υγεία της σεξουαλικής ζωής σου. Κυριολεκτικά. 

1. Μιλάμε ανοιχτά για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν θέλουμε να τα αποφύγουμε, τότε πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη. Πέρα, όμως, από τους τρόπους πρόληψης που πρέπει να γνωρίζουμε, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι κακό ή ντροπή να συζητάμε με τον σύντροφό μας, για αυτά τα θέματα. Πρέπει να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, αν στο παρελθόν υπήρχε κάποια σεξουαλική νόσος από την οποία νοσήσαμε ή νόσησε ο καλός μας. Έστω και αν έχουμε μύκητες ή οποιαδήποτε άλλη παροδική ενόχληση, επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας και κάνουμε την θεραπεία.

2. Μία πιθανή εγκυμοσύνη, δεν πρέπει ποτέ να κρατείται μυστική. Στη σχέση, το παν είναι η ειλικρίνεια. Μαζί μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αν μας δυσκολεύει η επικοινωνία με τον σύντροφό μας, τότε ας μιλήσουμε με δικά μας άτομα από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

3. Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε ή να νιώθουμε άσχημα για την σεξουαλικότητα μας. Οι ορμές για σεξ είναι φυσιολογικές και επιθυμητές. Το σώμα μας μπορεί να καθοδηγήσει τον σύντροφό μας και να του στείλει μηνύματα ότι τον ποθεί. Είναι η απόλυτη υγεία μεταξύ των ζευγαριών. Δεν χρειάζεται να κάνει ο άνδρας την πρώτη κίνηση.

4. Εάν δεν επιθυμούμε να κάνουμε σεξ μαζί του, μπορούμε να του το πούμε. Δεν είναι καλό να πιεστούμε, καθώς η πράξη του σεξ δεν σηματοδοτεί μόνο κάτι σωματικό, ωμό και στείρο. Αλλά είναι μια συναισθηματική ολοκλήρωση. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα έχουμε διάθεση για κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχουμε προβληματισμούς και σκέψεις. Τότε, καλύτερα να τα μοιραστούμε με τον σύντροφό μας.

5. Δεν κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν, ενώ πειραματιζόμαστε με άλλα που τα προτιμάμε. Μπορούμε να ενδώσουμε σε κάτι που θεωρούμε πρόκληση για τον εαυτό μας και θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Μοιραζόμαστε τις ερωτικές μας προτιμήσεις και τις λέμε στον σύντροφό μας. Χάδια, στοματικό ή κολπικό σεξ, κάτι που θεωρείται extreme και ανεβάζει την λίμπιντο μας.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πώς το λιπαντικό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ίσως έχει έρθει η στιγμή!

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα

Προτεινόμενα

CELEBS

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Γρονθοκόπησε τον «τελευταίο των παπαράτσι»

Ο Ιταλός παπαράτσι θα υποβάλει μήνυση κατά του ηθοποιού

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να καταφέρνεις να συγχωρείς προσφέροντας μικρές πράξεις αγάπης

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Κάντε πρώτα μικρές πράξεις αγάπης προς τους άλλους πριν τους συγχωρήσετε

CELEBS

Ρούλα Ρέβη: Ξεσπά για τα αρνητικά σχόλια στη Μαρίνα Σάττι

Η μακροσκελής ανάρτηση για το χασμουρητό που προκάλεσε αντιδράσεις