Skip to main content

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα



Μεταξύ καριέρας και οικογένειας, σας έχει κυριεύσει η ζωή; Διαπιστώνετε ότι η μια μέρα διαδέχεται την άλλη χωρίς παύση; Ως αποτέλεσμα, ο έρωτας που κάποτε συνέδεε εσάς και τον σύντροφό σας είναι κυρίως ανάμνηση, παρά πραγματικότητα; Αν ναι, αυτό είναι ένα σημαντικό κόστος. Έρευνα από την Denise Donelly του Georgia State University, που αναφέρεται στο The Journal of Sex Research, διαπιστώνει ότι το 16% των ζευγαριών αποτυγχάνουν να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ένα μοτίβο που προέβλεπε τη συζυγική δυστυχία και το διαζύγιο.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σταματούν να κάνουν σεξ

Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που αρνούνται το σεξ. Στην έρευνά της για παντρεμένους σε σεξουαλικά ανενεργούς γάμους, η Δρ Donnelly διαπίστωσε ότι στο 60 τοις εκατό των περιπτώσεων, ήταν ο άνδρας που είχε σταματήσει το σεξ. Οι λόγοι για το χαμηλό σεξ ή την έλλειψη σεξ στον γάμο ποικίλλουν, από εξωσυζυγικές σχέσεις έως κακή διαχείριση συγκρούσεων, φροντίδα των παιδιών, κόπωση και εργασιακό άγχος. Όποια και αν είναι η αιτία, εδώ είναι μερικές προτάσεις από ζευγάρια από τα οποία πήρε συνέντευξη και έχουν κάνει επιτυχημένες προσπάθειες για να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή:

Συνεχίσετε να μιλάτε. Όλα τα ζευγάρια έβαλαν το θέμα στην ατζέντα τους και επεξεργάζονταν τρόπους για να ξεπεράσουν τα εμπόδια. Έδειξαν ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων: την επιμονή. Τα ζευγάρια που μιλούν για σεξουαλικά προβλήματα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από εκείνα που δεν το κάνουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη μελέτη της Dr. Donnelly. Τα σεξουαλικά ανενεργά ζευγάρια μόλις τα είχαν παρατήσει και είχαν σταματήσει να μιλάνε.

Εξερευνήστε ξεκινώντας ακόμα κι αν δεν έχετε ακόμα τη διάθεση. Τα ζευγάρια με τα οποία μίλησε ήταν ρεαλιστικά σχετικά με τις διαφορές στην επιθυμία και την πραγματικότητα της πολυάσχολης ζωής τους. Κατά συνέπεια, οι σύζυγοι με χαμηλότερη επιθυμία συναίνεσαν να κάνουν σεξ ακόμη και όταν δεν το ένιωθαν εντελώς. Αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται. Πρώτον, όλοι οι σύζυγοι συμφώνησαν ότι επωφελήθηκαν από την εγγύτητα και οι περισσότεροι απόλαυσαν τη σεξουαλική εμπειρία περισσότερο από όσο περίμεναν.

Βρείτε χρόνο. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κάτι έχει πραγματικά σημασία για εμάς, αν είναι πραγματικά σημαντικό, βρίσκουμε τον χρόνο. Αν είχες σχέση, θα έβρισκες τον χρόνο. Κάντε μια σχέση με τον σύζυγό σας – και σαν σχέση, ορίστε μια ώρα για να συναντηθείτε. Στις πολυάσχολες ζωές μας δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον αυθορμητισμό. Συγχρονίστε τα προγράμματά σας και σχεδιάστε ραντεβού μεταξύ σας. Πολλά ζευγάρια ορίζουν ένα ρομαντικό ραντεβού την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα, εναλλάσσοντας την ευθύνη για τη ρύθμιση της ατμόσφαιρας.

Σκεφτείτε το σεξ. Πολλά από τα ζευγάρια συνειδητοποίησαν ότι η ζωή τους ήταν γεμάτη με καθήκοντα και βαριές ευθύνες, καμία από αυτές δεν ήταν πολύ σέξι. Έκαναν μια προσπάθεια να διαβάσουν σέξι βιβλία, να δουν σέξι ταινίες και να επιτρέψουν στον εαυτό τους να έχει σέξι φαντασιώσεις, όλα αυτά σε μια προσπάθεια να κάνουν μια μικρή αλλαγή στη στάση τους και ίσως να μάθουν μία ή δύο νέες κινήσεις.

Είναι εφικτό και αξίζει τον κόπο

Ωστόσο, ακόμη και με έγκυρη κατεύθυνση, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η υπομονή, το θάρρος για αλλαγή και η επιθυμία για ανάπτυξη είναι βασικά συστατικά. Εάν αυτό ακούγεται σαν μια μεγάλη τάξη, σκεφτείτε ότι απαιτεί περισσότερη δουλειά, ενέργεια, δύναμη και χρόνο για να υποστηρίξετε μια κακή συμμαχία από ό,τι για να υποστηρίξετε μια καλή. Με άλλα λόγια, η ανάλυση κόστους/οφέλους υποδηλώνει ότι είναι ανόητο να αγνοούμε την οικογενειακή ζωή: η υγεία, η ευημερία και η παραγωγικότητα διακυβεύονται. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής που ξεχειλίζουν από απαραίτητες εργασίες σε μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων, είναι πολύ πιθανό να αναζωογονήσετε μια σχέση, να κάνετε τον έρωτα να διαρκέσει.

Το να είσαι δυστυχισμένος είναι εξαντλητικό

Κάντε αυτή την προσπάθεια για να κρατήσετε την ερωτική οικειότητα ζωντανή. Ωστόσο, ακόμη και με έγκυρη κατεύθυνση, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η υπομονή, το θάρρος για αλλαγή και η επιθυμία για ανάπτυξη είναι βασικά συστατικά. Εάν αυτό ακούγεται σαν μια μεγάλη τάξη, σκεφτείτε ότι απαιτεί περισσότερη δουλειά, ενέργεια, δύναμη και χρόνο για να υποστηρίξετε μια κακή συμμαχία από ό,τι για να υποστηρίξετε μια καλή. Με άλλα λόγια, η ανάλυση κόστους/οφέλους υποδηλώνει ότι είναι ανόητο να αγνοούμε την οικογενειακή ζωή: η υγεία, η ευημερία και η παραγωγικότητα διακυβεύονται.

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Είμαι περίεργη που δεν θέλω τελευταία να κάνω σεξ;

Εκτός από την υπερβολική ζέστη, έχεις τουλάχιστον 9 άλλους λόγους ώστε είναι εντελώς φυσιολογικό και να μη σου λείπει καθόλου

SEX

Sexting χωρίς φίλτρα: Eκεί που όλα επιτρέπονται!

Δεν φοράς μάσκα και μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να κάνει τα δικά της…

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral