Αναζητώντας τον Mr. Big

Ποιο είναι το σωστό πρόσωπο για μένα; Έχω κάνει τη σωστή επιλογή; Υπάρχει, τελικά, κάπου εκεί έξω, ο κύριος Τέλειος? 

Μαρία Μυλωνά

Από τη Σαβίνα Ακουμιανάκη

«Κοιτάξτε, κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε ένα άτομο που θα σας αγαπά για το τι ακριβώς είστε. Καλή διάθεση, κακή διάθεση, άσχημη, όμορφη, ό,τι είστε. Το σωστό πρόσωπο είναι αυτό που παρόλα αυτά τα χαρακτηριστικά σας ή την διάθεση σας, θα σκέφτεται ότι ο ήλιος λάμπει από τον πισινό σας. Αυτό είναι το είδος του ατόμου που αξίζει να κολλήσετε μαζί του». *

Τι θέλουμε πραγματικά από έναν σύντροφο; Κάποιον που να έχει μια αίσθηση του χιούμορ, να είναι έξυπνος, σταθερός, ειλικρινής και καλός στην επικοινωνία. 

Θέλουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας με κάποιον που να έχει παρόμοια χόμπι και ενδιαφέροντα με μας.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες διαφοροποιήσεις στο που επικεντρωνόμαστε οι γυναίκες και πού οι άνδρες.

Οι άνδρες συχνά επιθυμούν ένα σημαντικό βαθμό ανεξαρτησίας μέσα σε μια σχέση, ενώ οι γυναίκες τείνουν να επικεντρώνονται στην επίτευξη μιας ουσιαστικής «σύνδεσης» με το σύντροφό τους, που θα οδηγήσει εκείνες και το έτερο τους ήμισυ σε «ένα». 

Αυτά υποστηρίζουν, τουλάχιστον, κάποιες έρευνες. 

Και, βέβαια, να μην ξεχνάμε πως στις έρευνες μιλούν τα στατιστικά στοιχεία και όχι τα ατομικά χαρακτηριστικά. 

Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άντρα ... 

Στην αρχή μπορεί να επικεντρωθείς σε επιφανειακά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος, τα μαλλιά ή το χρώμα των ματιών του, όμως, το ξέρεις, πως άλλα είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά για την διατήρηση μιας υγιούς μακροχρόνιας σχέσης. 

Ο ιδανικός σύντροφος 

Συχνά, πολλές από εμάς κάνουμε το λάθος να επικεντρωθούμε σε επιφανειακά χαρακτηριστικά και να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα πιστεύοντας ότι έχουμε βρει την "αδελφή ψυχή" μας, στη συνέχεια να την παντρευτούμε, και τελικά να καταλήξουμε με σπασμένα φτερά αφού θα έχουμε πέσει απότομα από τα σύννεφα. 

Η συνειδητοποίηση αυτού του (μεγάλου) λάθους μας μπορεί να μας οδηγήσει σε απελπισία και κατάθλιψη, συχνά στην απιστία ως αντίδραση και τελικά στην ολοκληρωτική απομάκρυνση, στο διαζύγιο.  

Παρόλα αυτά, θα ήταν λάθος να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα και να πει πως η εύρεση του κύριου Τέλειου είναι αδύνατη. 

Προσπάθησε να φανταστείς, για παράδειγμα, αυτή την αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου σαν ένα ταξίδι με το τρένο. 

Πρώτος σταθμός: Ο εαυτός σου  

Πώς μπορείς να περιμένεις να βρεις έναν σύντροφο που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σου, αν δεν γνωρίζεις καν ποιες είναι οι ανάγκες σου ή αν οι ανάγκες σου αλλάζουν συνεχώς; 

Έχεις δίκιο να υποστηρίζεις πως τίποτα δεν μένει σταθερό και πως με τα χρόνια δεν μπορούν πάντα να είναι απόλυτα σταθερές, όμως πάντα έχουμε κάποιες σταθερές στη ζωή. Και η γνώση τους μας καθοδηγεί για την περαιτέρω ανάπτυξη μας. 

 Ρώτησε τον εαυτό σου:

 -Ποια είμαι; 

 -Τι θέλω; 

 -Ποιες είναι οι αξίες μου; 

-Ποιο είναι το όραμά μου για τη ζωή; 

 Δεύτερος σταθμός: Ο στόχος σου 

Τι ψάχνεις; Ένα σύντροφο για να μοιράζεσαι μαζί του τους τις επιθυμίες, την κάθε σου μέρα και τις στιγμές σου ή ένα σύντροφο που θα δώσει τέλος στη μοναξιά σου;

Πρέπει να είσαι ξεκάθαρη. 

 Ρώτησε, (πάλι) τον εαυτό σου: 

 -Τι ψάχνω?

 -Ποια είναι τα σχέδιά μου και τα «θέλω» μου για το μέλλον; 

 -Πώς θα μπορούσα να αντιδράσω σε δύσκολες καταστάσεις; 

 -Πώς μου αρέσει να διασκεδάζω; 

Τρίτος σταθμός: Πέτα μακρυά ό,τι δεν χρειάζεσαι

Θα ήταν ένα βασικό ζήτημα που θα απασχολούσε την σχέση, αν εσύ και ο σύντροφός σου έχετε τελείως διαφορετικές αξίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς οι δύο πρέπει να συμφωνείτε για τα πάντα, αλλά, για παράδειγμα, εάν εσύ θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά, τότε κάποιος που δεν θέλει παιδιά, σίγουρα δεν πληρεί τα κριτήρια του τέλειου συντρόφου για σένα.

Η πείρα της ζωής και του χρόνου μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να είσαι εσύ αυτή που θα προσπαθεί εξ αρχής να αλλάξει, είτε το δικό σου πρόσωπο είτε το πρόσωπο του άλλου. 

Γιατί απλούστατα αυτό θα σήμαινε ότι δεν είσαι έτοιμη για αυτό που έχεις στο μυαλό σου.  

Στην πορεία, που μοιάζει με αγώνα δρόμου, η απόσταση θα μεγαλώνει.  

Μην χάνεις χρόνο προσπαθώντας να αλλάξεις τις αξίες του άλλου, επειδή νομίζεις ότι όλα τα υπόλοιπα είναι τέλεια. 

Οι αξίες αλλάζουν ή διαμορφώνονται όταν το άτομο για πολλούς λόγους εμπλέκεται σε καταστάσεις που ευνοούν την διατύπωση και εύρεση πραγματικών σημαντικών αξιών στην ζωή του. 

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ζητάς από το άλλο άτομο να επικοινωνείτε, προκειμένου να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο.  

Όσο πιο ειλικρινείς είστε ο ένας με τον άλλον, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα καταλάβετε αν όντως είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.  

Συνήθως λέμε πράγματα που πιστεύουμε ότι θα αρέσουν στον άλλο. Όμως ο στόχος δεν είναι να χειραγωγήσουμε το άλλο πρόσωπο, αλλά να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.  

Τέταρτος σταθμός: Διαχειρίσου τις προσδοκίες σου. 

Προσπάθησε να απολαύσεις στιγμές με το άλλο πρόσωπο, χωρίς να σκέφτεσαι ή να φαντάζεσαι πως είσαι η ηρωίδα ενός διάσημου ρομαντικού μυθιστορήματα ή μιας αισθηματικής, ερωτικής ταινίας. Η ζωή δεν είναι ούτε μυθιστόρημα ούτε σινεμά.. 

Δεν υπάρχει τελειότητα, ούτε ο τέλεια ευτυχισμένος έρωτας. Υπάρχουν όμως ωραίες σχέσεις, τρυφεροί σύντροφοι, αληθινές συζητήσεις και όμορφες στιγμές.  

Τελευταίος σταθμός: Ζήσ’ το! 

Έχεις ήδη βρει το πρόσωπο που αναζητούσες.

Το βρίσκω φυσικό, ύστερα από τέτοιο ταξίδι και τόσους σταθμούς!

Τώρα ήρθε η ώρα να ζήσεις τον έρωτα σου μαζί του.. Να το ζήσεις!. Και «να το ζήσεις» σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγματα.  

Πάρε το χρόνο σου, βάλε και λίγο τη λογική σου να δουλέψει , μην αφήνεις ΜΟΝΟ το συναίσθημα να σε διαφεντεύει και απόλαυσε όσο πιο πολύ μπορείς αυτό που σου προσφέρει η ζωή.

Και πού ξέρεις; Μπορεί, μετά από όλα αυτά, να βρεθείς πολύ κοντά KAI στον Κύριο Τέλειο. 

Και στην τέλεια σχέση!

* Αυτή είναι η φράση του Mac MacGuff, του κινηματογραφικού ήρωα στην ταινία Juno, όπου υποδύεται τον πατέρα της πρωταγωνίστριας. Πρόκειτα για τη φράση-συμβουλή στην κόρη του Juno, μόλις του ανακοινώνει πως είναι έγκυος. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares