Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Και σύντροφος και κολλητός

5 πλεονεκτήματα μιας σχέσης που συνδυάζει έρωτα και στενή φιλία.


Γεωργία Κοντού

1. Κάνετε ο ένας τον άλλο να γελάει: Οι καλοί φίλοι μοιράζονται το ίδιο χιούμορ. Αν λοιπόν είστε και κολλητοί με τον σύντροφό σου, ξέρετε πώς να περνάτε καλά μαζί όταν π.χ. βγαίνετε έξω μόνοι, αλλά και να ελαφραίνετε με το χιούμορ τις δύσκολες καταστάσεις που μοιράζεστε.

2. Εμψυχώνει ο ένας τον άλλο: Ο σύντροφός σου γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να σου πει για να σου φτιάξει τη διάθεση ακόμη και τις χειρότερες ημέρες. Το ίδιο κι εσύ.

3. Σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό: Πράγμα που δεν συμβαίνει, απαραιτήτως, στον έρωτα. Με το ενδιαφέρον και την εκτίμηση που σου δείχνει, σε εμπνέει να βελτιώνεσαι.

4. Μοιράζεστε "ένοχες απολαύσεις": Δεν αναφερόμαστε (μόνο) στο σεξ. Μπορεί να είναι π.χ. μια φαρσοκωμωδία που θα ντρεπόσουν να παραδεχτείς σε κάποιον άλλο ότι απολαμβάνεις να βλέπεις ή... το πάθος σου να κάνεις συλλογή από μαγνητάκια-σουβενίρ. Σημασία έχει ότι δεν έχεις πρόβλημα να μοιραστείς με τον σύντροφό σου του τα πάντα, χωρίς τον φόβο ότι θα εκτεθείς.

5. Κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις: Ακούτε ο ένας τον άλλο με ενδιαφέρον και υπομονή. Ένας κολλητός φίλος δεν απορροφάται από τις δικές του σκέψεις, αλλά είναι πρόθυμος να ακούσει τον φίλο του και να του προτείνει λύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός