Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ελεύθερη κι ωραία; Να ΓΙΑΤΙ μερικά κορίτσια δεν κάνουν για σχέση

Ζουν ανάμεσα μας!



Η θεωρία που μας θέλει δεσμευμένους, προκειμένου να νιώθουμε πλήρεις και ευτυχισμένοι, ανατρέπεται από μία νέα επιστημονική έρευνα, η οποία υποστηρίζει πως αν η προσωπικότητα μας διαθέτει μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τότε μπορούμε να τα βγάλουμε μια χαρά πέρα και μόνοι μας. 

Η μελέτη εξηγεί ότι η σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητα μας και στην οικογενειακή μας κατάσταση είναι σε θέση να δείξει ποια άτομα είναι περισσότερο πιθανό να διατηρήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μία σταθερή σχέση και ποια είναι φτιαγμένα για να ζουν εκτός σχέσης. 

Η νέα αυτή έρευνα έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και βασίστηκε σε 4.000 ενήλικες. Στόχος των ερευνητών ήταν να εξετάσουν κατά πόσο άτομα με διαφορετικό ταμπεραμέντο –και κατ' επέκταση διαφορετικούς στόχους– είναι λιγότερο ή περισσότερο ευτυχή ως εργένηδες.

Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με υψηλούς «στόχους αποφυγής» περνούν και μόνα τους καλά, καθώς μια σχέση συνεπάγεται συχνά ανεπιθύμητες διενέξεις και αυξημένο κοινωνικό στρες. Από την άλλη, άτομα που δεν θέτουν τέτοιου είδους στόχους είναι πιο ευτυχισμένα όταν βρίσκονται σε σχέση, καθώς θεωρούν το στρες της σχέσης δευτερεύον και εστιάζουν στα θετικά της συνύπαρξης με το σύντροφό τους.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης φαίνεται να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι δεν κάνει η ίδια η σχέση τον άνθρωπο ευτυχισμένο, αλλά πως η προσωπικότητα του ατόμου καθορίζει αν θα είναι ευτυχισμένος μέσα στη σχέση.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα