Έλα και πάρε με αγκαλιά... - AllYou.gr

Search

 

Έλα και πάρε με αγκαλιά...

...και η αγάπη δεν θα σβήσει. Πέντε λόγοι να αγκαλιάζεσαι πιο συχνά με τους αγαπημένους σου.

26 Αυγούστου 2014
Συντάκτης : Γεωργία Κοντού

Η χάρα που μας δίνει μια αγκαλιά μάς κάνει να νιώθουμε όλοι σαν μεγάλα μωρά! Διάβασε λοιπόν γιατί, σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, μια (ακόμη) αγκαλιά μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο την προσωπική ζωή σου, αλλά και την ψυχική και σωματική υγεία σου. 

1. Μια αγκαλιά χτίζει πιο στενές σχέσεις: Ενδυναμώνει αισθήματα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και οικειότητας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πιο σταθερές σχέσεις.

2. Μειώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση: Κι αυτό γιατί ανεβάζει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, ορμόνης που ρίχνει την κορτιζόλη, η οποία συνδέεται με το στρες.

3. Σε κάνει πιο ευτυχισμένη: Η αγκαλιά, και γενικά το άγγιγμα, πυροδοτεί την παραγωγή σεροτονίνης, μιας από τις λεγόμενες "ορμόνες της ευτυχίας". 

4. Ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σου: Από τη βρεφική ακόμη ηλικία η αγκαλιά ενισχύει το αίσθημα αποδοχής που εισπράττουμε από τους αγαπημένους μας, το οποίο συνδέεται με την αυτοεκτίμησή μας.

5. Σου επιτρέπει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου: Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Psychology Today, το άγγιγμα "φαίνεται να είναι ένας πιο περίπλοκος και ακριβής τρόπος μετάδοσης συναισθημάτων από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα". 

Πόσες αγκαλιές την ημέρα κάνουν τον γιατρό πέρα; Η επιστήμη δεν συμφωνεί σε μία απάντηση. Μας αρέσει όμως η άποψη της Αμερικανίδας ψυχοθεραπεύτριας Virginia Satir (1916-1988): "Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να μακροημερεύσουμε και 12 αγκαλιές την ημέρα για να εξελιχθούμε".

Πηγή: Lifehack.orgΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τελικά γιατί απατούν οι άντρες;

Νομίζουμε πως το ξέρουμε γιατί...