Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 key points των (άκρως) επιτυχημένων σχέσεων

Καιρός να τα βάλεις στη ζωή σου, γιατί οι φίλοι σου ξέρουν καλύτερα



Και ποιος δεν θα ήθελε μια επιτυχημένη ερωτική σχέση, γεμάτη ευτυχία; Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντήσουν θετικά, άπαξ και τους ρωτήσεις. Ωστόσο, θες από εγωισμό, θες από κακή διαχείριση, από απειρία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, συχνά τείνουμε να καταστρέφουμε ό,τι μας δίνεται απλόχερα και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Και μετά ξεκινάει η γκρίνια. "Μα πώς καταφέρνει η τάδε να διατηρεί τη μακροχρόνια σχέση της;". "Μα αυτοί γιατί δεν μαλώνουν ποτέ; ". 

Εγώ βρήκα αυτούς τους τυχερούς γνωστούς - άγνωστους που κατά βάθος μπορεί και να ζηλεύεις και "έκλεψα" όλα τα μυστικά τους.

1. Η τιμιότητα μετράει. Και δεν αναφέρομαι στα μικροπράγματα, αλλά σε όσα μακροπρόθεσμα μπορούν να γυρίσουν μπούμεραγνκ εις βάρος σας. Για παράδειγμα, συμφωνώ με το ότι πρέπει να της / του πεις ότι είναι ο πιο όμορφος άνθρωπος όταν ξυπνάει το πρωί, αλλά ποτέ μα ποτέ μην ψεύδεσαι προσπαθώντας να την / τον κάνεις να αισθανθεί καλύτερα. 

2. Κράτησε το θυμό σου για το... σπίτι. Βεβαίως και υπάρχουν αμήχανες στιγμές ή περιπτώσεις έντονου εκνευρισμού ή θυμού ανάμεσά σας που θα οδηγήσουν σε έναν τσακωμό, όμως οφείλετε να τα συγκρατείτε όσο το δυνατό περισσότερο και να μην εκθέτετε δημοσίως την ερωτική σας ζωή -με τα καλά και τα άσχημά της. 

3. Υπεράσπιση με χίλια. Είστε και οι δυο αναμφισβήτητα κομμάτι της οικογένειας σας, του στενού φιλικού περιβάλλοντος σας, μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όταν, όμως, κάποιος σας κάνει επίθεση (λεκτική) με σκοπό να σας μειώσει, τότε πρέπει να βγαίνετε από το ρόλο του μέλους και να τάσσεστε υπέρ του ανθρώπου που συνοδεύετε. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department