Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 ενδείξεις ότι έχεις μια «τοξική» φίλη

Φύγε τρέχοντας!


Γεωργία Κοντού

Κάποιες φορές, γυρίζοντας από έναν καφέ, αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε κακοδιάθετες. Ίσως η υποτιθέμενη φίλη με την οποία βγήκαμε να μας γεμίζει, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, με αρνητική ενέργεια – να είναι για παράδειγμα νάρκισσος, επικριτική ή μνησίκακη, δηλαδή «τοξική», όπως αποκαλούμε αυτές τις σχέσεις. Πώς θα την ξεχωρίσουμε;

1. Δεν μας κάνει κέφι να μοιραστούμε μια καλή είδηση μαζί της. Κι αυτό γιατί ξέρουμε κατά βάθος ότι θα μας τη χαλάσει με ένα πικρόχολο σχόλιο και ότι στην πραγματικότητα δεν θα χαρεί μαζί μας.

2. Βγάζει τον χειρότερο εαυτό μας. Μας κάνει, για παράδειγμα, αμυντικές, γιατί περιμένουμε να «μας την πει» με κάθε ευκαιρία ή επιθετικές, επειδή αισθανόμαστε ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια τα προβλήματά μας.

3. Προσπαθεί να μας κόψει τα φτερά σε κάθε απόφαση που παίρνουμε. Θα κολλήσει στα αρνητικά σημεία αυτής της απόφασης, προσπαθώντας να την παρουσιάσει ως επικίνδυνη, ακόμη και λανθασμένη. Δεν θα το κάνει από ενδιαφέρον, αλλά επειδή κατά βάθος απεχθάνεται να βλέπει τους γύρω της να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.

4. Φοβόμαστε να τη φέρουμε σε επαφή με άλλους φίλους μας. Νιώθουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην τους σεβαστεί, να μας εκθέσει απέναντί τους ή να μας φέρει σε αμηχανία. Όμως, μια φίλη πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα