Η αποφασιστικότητα μετράει...

...και στην ποιότητα μιας σχέσης, σύμφωνα με μια νέα, μεγάλη έρευνα.

Γεωργία Κοντού

Διστάζετε με τον σύντροφό σου να πάρετε μια απόφαση σχετικά με τη σχέση σας; Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις προσέγγιση. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, τα ζευγάρια που είναι πιο αποφασιστικά όσον αφορά π.χ. τη συγκατοίκηση ή τον γάμο είναι πιθανότερο να ευτυχήσουν στη σχέση τους από εκείνα που απλώς αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους. 

"Είναι σημαντικό να παίρνουμε αποφάσεις και να συζητάμε με τον σύντροφό μας", είπε η Galena K. Rhoades, ερευνήτρια των ανθρωπίνων σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και μία από τους συγγραφείς της μελέτης. "Όταν παίρνεις μια συνειδητή απόφαση, είναι πιθανότερο να την ακολουθήσεις".

Τα ευρήματα ίσως φαίνονται αυτονόητα, ωστόσο πολλά ζευγάρια αποφεύγουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη σχέση τους. Ενώ, για παράδειγμα, βρίσκονται να ζουν μαζί, ίσως ποτέ δεν έχουν καθίσει να συζητήσουν σχετικά με τη συγκατοίκηση: μπορεί απλώς ο ένας σύντροφος να άρχισε να περνάει περισσότερο χρόνο στο σπίτι του άλλου μέχρι που εγκαταστάθηκε εκεί μόνιμα. Η έρευνα έγινε σε 1.294 άτομα, 18-34 ετών, που οι ειδικοί παρακολούθησαν για πέντε χρόνια. 

Πηγή: The New York Times 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares