Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έτσι θα συνηθίσεις να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου μαζί του

4 προβλήματα που ανακύπτουν από τη συμβίωση στο ίδιο κρεβάτι βρίσκουν (επιτέλους) λύση.


Φύλλις Νικολάου

Τον έχεις ήδη βάλει στη ζωή σου αλλά δυσκολεύεσαι να τον συνηθίσεις στο κρεβάτι σου; Εμείς παρουσιάζουμε τη λύση στα 4 πιο κοινά προβλήματα που ανακύπτουν από τη στιγμή που ξεκινούν τα κοινά «Ζζζζζ…» σε μια σχέση.

#1. Σε ενοχλεί γιατί ροχαλίζει. Αν μας πεις ότι το ροχαλητό του κοντεύει να γίνει ο εφιάλτης σου, θα σε καταλάβουμε απόλυτα. Σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Ινστιτούτου για τον Ύπνο, ο αριθμός των ατόμων που ροχαλίζει σε σταθερή βάση κάθε φορά που πέφτει για ύπνο, αγγίζει τα 37 εκατομμύρια παγκοσμίως. Και είναι γεγονός ότι το ροχαλητό του μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την ψυχική και σωματική υγεία σου. Για να ημερέψεις το… θεριό που κρύβει μέσα του, δεν έχεις παρά να του ζητήσεις να φορά ειδικά ρινικά τσιρότα τα οποία τοποθετούνται στην άκρη της μύτης και διευκολύνουν την αναπνοή.

#2. Κοιμάται τη δική σου πλευρά του κρεβατιού. Αν σου συμβαίνει αυτό, τότε ανήκετε στο 10% των ζευγαριών που μπαίνουν στη μάχη διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό του την ίδια πλευρά του κρεβατιού. Σύμφωνα δε με ερευνητικά στοιχεία, 80% των ζευγαριών δηλώνουν ότι έχουν διατηρήσει την ίδια θέση στο κρεβάτι από την αρχή της σχέσης τους μέχρι σήμερα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η μάχη αυτή «χάνεται» ή «κερδίζεται» από την... εκκίνηση. Ακόμα κι αν έχεις συνηθίσει να ξαπλώνεις σε μια συγκεκριμένη πλευρά του κρεβατιού, οι γνωστικοί ψυχολόγοι τονίζουν ότι μπορείς να σπάσετε αυτή τη συνήθεια. Με ποιον τρόπο; Οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζετε πλευρά στο κρεβάτι σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

#3. Δεν μπορείς να κοιμηθείς με ανοιχτή την τηλεόραση. Το πρόβλημα; Εκείνον τον νανουρίζει.  Εσένα πάλι όχι. Οι ειδικοί ωστόσο στέκονται στο πλευρό σου μιας και η τηλεόραση επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, και έτσι διαταράσσει τα… όνειρά σου. Αντί να βλέπει τηλεόραση, πρότεινέ του να διαβάζει το βιβλίο του στο κρεβάτι ή να ακούει μουσική λίγο πριν πέσει για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρει να κοιμάται εξίσου ήσυχα χωρίς να σε ενοχλεί.

#4. Έχετε διαφορετικά ωράρια ύπνου. Εσύ δουλεύεις νωρίς το πρωί και εκείνος δεν πάει γραφείο πριν τις 12. Ναι, η κατάσταση πραγματικά μυρίζει πρόβλημα και… μπαρούτι. Για να αποφύγεις τους καθημερινούς καβγάδες γιατί τον ξύπνησες, σκέψου πρακτικά τόσο για εσένα όσο και για το μέλλον της σχέσης σας και ξεκίνα να ετοιμάζεσαι στο μπάνιο ή το σαλόνι. Και φυσικά, μην ξεχνάς να κλείνεις το ξυπνητήρι σου μόλις σηκωθείς.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού