Να πως η εμφάνισή του επηρεάζει τη διάρκεια της σχέσης σας

Νέα έρευνα μας αποκαλύπτει ότι τα γένια κάνουν (τη) διαφορά.

Φύλλις Νικολάου

Είτε δηλώνεις ανοιχτά ότι σου αρέσουν τα μουσάτα αγόρια είτε δηλώνεις εκνευρισμένη με αυτή τη νέα «hipster» τάση, ωστόσο η αλήθεια είναι μια και μοναδική: όλες μας προτιμούμε τους άντρες που έχουν πλούσια γενειάδα.

Και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και Αυστραλοί ερευνητές οι οποίοι σε πρόσφατη μελέτη τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες βρίσκουν καταλληλότερους για μακροχρόνια σχέση τους άνδρες με μούσι, ενώ αν ψάχνουν για μια περιστασιακή σχέση τότε τείνουν να δείχνουν προτίμηση στους ελαφρώς αξύριστους άνδρες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ ζήτησαν 8.520 γυναίκες να βαθμολογήσουν φωτογραφίες διάφορων ανδρών με βάση το πόσο ελκυστικοί τους φαίνονταν. Οι εν λόγω άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου, και άλλων χαρακτηριστικών (π.χ. ζυγωματικά, μύτη, κτλ) Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πρόσωπα που απέπνεαν  θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά από το δείγμα.

Αντίθετα, οι συμμετέχουσες βαθμολόγησαν ως πιο επιθυμητούς και θελκτικούς του άνδρες με λίγα ή ελαφρώς αξύριστα γένια στο πλαίσιο όμως μια πιο σύντομης ερωτικής περιπέτειας. Εντούτοις, οι άντρες με κανονικό μούσι κρίθηκαν από το σύνολο του δείγματος ως πιο ελκυστικοί στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Για ποιο λόγο το μούσι «κερδίζει» την καρδιά και τις εντυπώσεις των απανταχού γυναικών; Οι ερευνητές τονίζουν ότι η γενειάδα αποτελεί σύμβολο αρρενωπότητας και γονιμότητας, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ασυνείδητα ότι οι μουσάτοι άντρες θα γίνουν καλύτεροι πατέρες και ότι θα μας παρέχουν περισσότερη ασφάλεια.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares