Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ονειρεύομαι τον πρώην μου

Βλέπεις όνειρα με τον πρώην σου; Να τι μπορεί να σημαίνει


Φύλλις Νικολάου

Σου έχει τύχει να ξυπνάς από ένα όνειρο γεμάτη συναισθήματα για τον πρώην σου; Προτού βιαστείς να τον πάρεις τηλέφωνο: οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η συνύπαρξή σας στα όνειρα σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τον θέλεις ακόμη.

Όνειρα με τον πρώην

«Η περιοχή όπου το μυαλό επικοινωνεί με τη μνήμη γίνεται εξαιρετικά ενεργή κατά τη διάρκεια του ύπνου», εξηγεί η καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, δρ. Deirdre BarrettΕπιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οποιοσδήποτε έχει υπάρξει κοντά σου για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα, έχει αποθηκευθεί στη μνήμη σου. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να επανέρχεται από καιρού εις καιρόν στη ζωή σου, μέσα από τα όνειρα σου.

Ρίξτο στην ενδοσκόπηση

«Μερικές φορές, συναισθήματα που αφορούν σε ένα άτομο από το παρόν, όπως για παράδειγμα, ο σύντροφός σου, αντανακλώνται στο πρόσωπό ενός ατόμου από το ερωτικό παρελθόν σου», υποστηρίζει η Δρ. Barrett. Μάλιστα, σε προτρέπει να το ρίξεις στην ενδοσκόπηση όταν είσαι ξύπνια. Για ποιο λόγο; Γιατί μόνο συνειδητά μπορείς να αποφασίσεις κατά πόσον έχεις ακόμη αισθήματα για τον πρώην σου κι αν βαθιά μέσα σου επιθυμείς να βγει το όνειρό σου να γίνει πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω