Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μυριζόμαστε τους... ομοϊδεάτες

Μας ελκύουν οι οσμές ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ιδεολογίες με εμάς, σύμφωνα με νέα έρευνα! 


Γεωργία Κοντού

Αντί να ρωτάς το νέο σου φλερτ τι πιστεύει για θέματα όπως η πολιτική και η θρησκεία, δεν έχεις παρά να τον πλησιάσεις και να τον μυρίσεις. Όπως έδειξε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση American Journal of Political Science, είναι πιθανότερο να μας ελκύει η μυρωδιά των ομοϊδεατών μας και παράλληλα να μας απωθεί εκείνη των ανθρώπων που έχουν διαφορετικές ιδεολογίες από εμάς.

Η Ρόουζ ΜακΝτέρμοτ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ζήτησε από 125 εθελοντές να μυρίσουν ανώνυμα δείγματα από σωματικές οσμές 10 ατόμων με φιλελεύθερες και 11 με συντηρητικές απόψεις. Οι εθελοντές βρήκαν πιο ελκυστικές εκείνες που ανήκουν σε ανθρώπους με τους οποίους έχουν κοινή ή παρόμοια ιδεολογία. Μάλιστα σε μια περίπτωση κάποια γυναίκα ρώτησε τον ειδικό αν θα μπορούσε να πάρει το φιαλίδιο με την οσμή στο σπίτι της, γιατί θεώρησε ότι ήταν "το καλύτερο άρωμα που είχε μυρίσει ποτέ"! Το φιαλίδιο είχε προέλθει από έναν άντρα με τον οποίο η συγκεκριμένη εθελόντρια πιθανότατα θα συμφωνούσε απόλυτα σε μια πολιτική συζήτηση... Λίγο νωρίτερα, η ίδια γυναίκα είχε βρει τόσο απωθητική μια άλλη οσμή, που αναρωτήθηκε αν το δείγμα είχε "χαλάσει". Η δεύτερη οσμή ανήκε σε κάποιον άντρα διαφορετικής ιδεολογίας.

Οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να ερμηνεύσουν τα ευρήματα του πειράματος. Πάντως όπως υποθέτει η Δρ. ΜακΝτέρμοτ: "Ενώ συχνά επιλέγουμε να αγνοήσουμε ερεθίσματα όπως η οσμή ενός άντρας χάριν πιο λογικών κριτηρίων, φαίνεται ότι η φύση ευνοεί την ένωσή μας με ομοϊδεάτες συντρόφους, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μακροημέρευσης μιας σχέσης".

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ