Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί πρέπει να αφήνεις το μάτι του... να παίζει

Αμερικανοί ψυχολόγοι προειδοποιούν: η επιβολή απαγόρευσης μπορεί να κλονίσει ανεπανόρθωτα της σχέσης σας.


Φύλλις Νικολάου

Που και που πιάνεις τον καλό σου να «παρκάρει» το βλέμμα του στους καλοσχηματισμένους γλουτούς κάποιας άλλης, στο πλούσιο στήθος μιας περαστικής ή στο σέξι βλέμμα της σερβιτόρας που σας εξυπηρετεί. Και μπορεί το πρώτο σου ένστικο να είναι να του κάνεις παράπονα ότι δεν σε προσέχει, οι ψυχολόγοι όμως του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Πανεπιστημίου του Κεντάκι υποστηρίζουν ότι καλό είναι αφήσεις το βλέμμα του συντρόφου σου εκεί να αράζει εκεί που θέλει.

Γιατί σε προτρέπουν να το παίξεις cool και χαλαρή; Πολύ απλά γιατί σε νέα μελέτη τους έβαλαν 45 άντρες να κοιτάξουν φωτογραφίες μοντέλων του αντίθετου φύλου και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν στη σχέση τους. Η έρευνά τους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες των οποίων η σύντροφός τους γκρινιάζει κάθε φορά που κοιτούν με θαυμασμό το άλλο φύλο, δήλωναν λιγότερο ικανοποιημένα από τη σχέση τους και την σεξουαλική τους ζωής και περισσότερο «ανοιχτά» στο ενδεχόμενο να απατήσουν το άλλο τους μισό.

Όσο για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, ο επικεφαλής της έρευνας και Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας Δρ. Τζόν Μάνερ, εξηγεί ότι «η επιβολή απαγόρευσης ενισχύει την επιθυμία των αντρών να ξενοκοιτάξουν».

Με άλλα λόγια, άφησε ελεύθερο το βλέμμα του καλού του εφόσον βέβαια αυτό να γίνεται με διακριτικότητα και μέτρο από την πλευρά του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της