Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 τρόποι να διαχειριστείς τη ζήλια του

Σε ζηλεύει; Μάθε πώς μπορείς να αποφύγεις τις σκηνές ζηλοτυπίας που ενδέχεται να φθείρουν τη σχέση σας.


Φύλλις Νικολάου

Όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα και ο Θεός ο ίδιος δεν το σταματά; Κι όταν αναφερόμαστε στη φόρα, εννούμε και εμείς... τη ζήλια. Και είναι γεγονός ότι η σωστή δόση ζήλιας μπορεί να σε φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σου. Ωστόσο, καλό είναι να θυμάσαι ότι η γραμμή που χωρίζει τον άνθρωπο που είναι τρελός από έρωτα από το απλά τρελός, είναι εξαιρετικά λεπτή. Αν λοιπόν σε ζηλεύει κάποια φορά παράφορα, δες πώς μπορείς να τον επαναφέρεις σε ισορροπία και τάξη.

Δώσε του την επιβεβαίωση που χρειάζεται. Αν ένας παλιός σου φίλος φαίνεται να ενδιαφέρεται πάλι για σένα, ξεκαθάρισε στην τωρινή σου σχέση ότι σε καμία περίπτωση δε θα σκεφτόσουν μία ενδεχόμενη επανασύνδεση. Αυτή η διαβεβαίωση, σίγουρα θα τον βοηθήσει να δει με άλλα μάτια τον αντίζηλό του.  

Μην τον βγάζεις παρανοϊκό. Αν σε έπιασε να κοιτάς στο δρόμο έναν άλλον άντρα, μην προσπαθήσεις να τον πείσεις ότι κοίταζες τη βιτρίνα του απέναντι καταστήματος. Δικαιολογίες του στυλ «Εμοιαζε πολύ με ένα συμμαθητή μου από το Γυμνάσιο» ή «Φορούσε ένα καταπληκτικό μπουφάν, δε νομίζεις;» είναι προτιμότερες κατά τη δρ. Χάιντι Ρίντερ, επίκουρη καθηγήτρια Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Boise State.

Παίξε με τους όρους του. Αν επιμένει να κρύβει τα συναισθήματά του, το μόνο που θα πετύχεις πιέζοντάς τον να τα παραδεχτεί είναι να τον κάνεις να νιώσει άβολα. Στο θέμα αυτό, η συμβουλή της των ειδικών είναι απλή: πλησίασέ τον και ρώτησέ τον τι θα μπορούσε να του φτιάξει τη διάθεση ή τι θα ήθελε να κάνετε μετά μαζί.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του