Να πώς τα Χριστούγεννα απειλούν την ευτυχία σου

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γιορτές κάνουν κακό... στη σχέση σου.

Φύλλις Νικολάου

Βρήκαμε ακόμα έναν λόγο στον οποίο οφείλεται η μελαγχολία των Χριστουγέννων! Ποιος είναι αυτός; Το γεγονός ότι οι γιορτές φαίνεται πώς συνοδεύονται με αυξημένες πιθανότητες χωρισμού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ερευνητής David McCandless ο οποίος αποκάλυψε στην Daily Mail ένα γράφημα στο οποίο παρουσιάζει πότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μπει τελεία και παύλα σε μια σχέση.

Ο McCandless ανέλυσε περισσότερα από 10,000 status updates στο Facebook στα οποία ανερόταν οι λέξεις «χωρισμός» (break up), «χώρισα» και «χωρίσαμε» (broken up). Τα αποτελέσματά της ανάλυσής τους μάλιστα χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας και προσοχής μιας και, σύμφωνα με αυτά, οι πιο επικίνδυνες περίοδο για να σφυρίξουμε λήξη σε μια σχέση είναι η άνοιξη και συγκεκριμένα οι αρχές της (βλ. Μάρτιος) καθώς και οι γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ό,τι αφορά τις δεύτερες, μάλιστα, ο McCandless τονίζει ότι οι χωρισμοί αυξάνονται εξαιρετικά έως και δύο εβδομάδες πριν τις 25 Δεκεμβρίου.

Και μπορεί ο ερευνητής να μη μπορεί να εξηγήσει ακριβώς που οφείλεται αυτή η ενισχυμένη επιθυμία για ελευθερία λίγο πριν τις γιορτές, ωστόσο σημειώνει ότι αν η σχέση μας αντέξει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου τότε δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα – κι αυτό γιατί η ημέρα των Χριστουγέννων εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά χωρισμού από οποιαδήποτε άλλη εορταστική περίσταση.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares