Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 tips για να αφηγηθείς μια ενδιαφέρουσα ιστορία

"Λοιπόν που λες..." 


Γεωργία Κοντού

Μήπως ανησυχείς ότι έχεις το "ταλέντο" να καταστρέφεις και τις πιο συναρπαστικές ιστορίες όταν αποφασίζεις να τις αφηγηθείς στους φίλους σου; Μήπως τούς βλέπεις κάθε τόσο να τσεκάρουν το κινητό τους ή να ρίχνουν ματιές προς το μπαρ αναζητώντας τη σερβιτόρα; Διάβασε τέσσερις τρόπους να κάνεις τον ακροατή σου να κρέμεται από τα χείλη σου!

1. Περιέγραψε το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μόνο με μία φράση: Έτσι, θα τραβήξεις την προσοχή του άλλου χωρίς να φλυαρήσεις. Για παράδειγμα: "Μια συνάδελφός μου στη δουλειά μιλούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ για το φίλο της, μέχρι χτες που μας ανακοίνωσε ότι εκείνος την παράτησε".

2. Περιέγραψε τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών της ιστορίας, με παραδείγματα που θα βοηθήσουν τον ακροατή να κάνει εικόνα το γεγονός. Μόνο έτσι θα τον εμπνεύσεις να ταυτιστεί με τα πρόσωπα και να εμπλακεί συναισθηματικά. Για παράδειγμα: "Ήταν απελπισμένη. Μιλούσε στο τηλέφωνο με τους φίλους της κλαίγοντας ενώ συνέχεια έβαζε και έβγαζε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της".

3. Περιέγραψε τα δικά σου συναισθήματα σχετικά με το γεγονός. Θα βοηθήσεις τον ακροατή να ταυτιστεί και μαζί σου και με την ιστορία. "Τη λυπήθηκα. Μου θύμισε τότε στο πανεπιστήμιο που με είχε παρατήσει το αγόρι με το οποιό τα είχα τρία χρόνια και δεν ήθελα να βγω από το δωμάτιό μου για εβδομάδες".

4. Συνέδεσε την ιστορία με τη συζήτηση που είχατε προηγουμένως με τον ακροατή σου. Παρουσίασέ την έτσι ώστε να φαίνεται ότι τον αφορά προσωπικά. Το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξεις μπορεί να γίνει η "γέφυρα" για να συνεχιστεί η κουβέντα σε πιο προσωπικά θέματα και να τον ενθαρρύνεις να ανοιχτεί: "Σκέφτηκα λοιπόν αυτό που μου έλεγες, πόσο σημαντικό είναι για εσένα να βρεις ένα σύντροφο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Συμφωνώ απόλυτα".

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός