Ψάχνεις άντρα νέο, ωραίο και πλούσιο;

Τι δείχνουν οι υψηλές προσδοκίες για την ψυχολογία σου

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έχω φίλες που παραμένουν singles εδώ και χμ, πολλά χρόνια. Δεν έχουν κάποιο κουσούρι. Είναι όμορφες, ευχάριστες, με χιούμορ. Νομίζω όμως ότι, αν και έχουν περάσει τα 30, περιμένουν ακόμα τον πρίγκιπα του παραμυθιού. 

Ψάχνεις μια σχέση και έχεις προσδοκίες. Λογικό. Μέχρι πού όμως μπορούν να φτάσουν αυτές οι προσδοκίες; Στο Έβερεστ ή στα Τάρταρα;

Μήπως ζητάμε πολλά από τους άντρες ή πολύ λίγα, και τι δείχνει αυτό για την ψυχολογία μας;

Οι ειδικοί λένε ότι όταν έχεις υψηλές προσδοκίες είναι σαν να σαμποτάρεις το γεγονός να κάνεις σχέση γιατί προφανώς δεν είσαι έτοιμη ή μέσα σου δεν νιώθεις άξια να κάνεις την τέλεια σχέση (που δεν υφίσταται αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). 

Από την άλλη, όταν οι προσδοκίες σου είναι πολύ λίγες και μικρές, οι πιθανότητές σου να βρεις έναν σύντροφο αυξάνονται. Μειώνονται όμως οι πιθανότητες να είσαι ευτυχισμένη.

Για να βρεις τις πολυπόθητες ισορροπίες, πρέπει να κλείσεις για λίγο τα αυτιά σου στις σειρήνες (γονείς, φίλοι, συνάδελφοι) και να αφουγκραστείς τι πραγματικά θέλεις από μια σχέση.

Και φυσικά, να εμπιστευτείς το ένστικτό σου- αυτό είναι το πλέον δυνατό όπλο που θα σου πει εάν είναι ο κατάλληλος για σένα ή όχι.  About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares