Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η επαγγελματική επιτυχία του εξαρτάται από την... προσωπικότητά σου!

Σενάριο βγαλμένο από τη ζωή το "The good wife";  


Μαρία Μυλωνά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκντον χρησιμοποίησαν στοιχεία από μία παλαιότερη μελέτη που διενεργήθηκε στην Αυστραλία από το 2005 έως το 2009. Συγκεκριμένα, εξέτασαν 4.544 ετεροφυλόφιλους, παντρεμένους ενήλικες που κυμαίνονταν σε ηλικία από 19 έως 89 ετών. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια σειρά από ψυχολογικά τεστ το 2005 που διερευνήθηκαν πέντε ευρεία μέτρα προσωπικότητας: η διαφάνεια, η εξωστρέφεια, η ανιδιοτέλεια,η νεύρωση και η ευσυνειδησία.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές παρακολούθησαν την απόδοση των συζύγων που εργάζονταν, χρησιμοποιώντας ετήσιες έρευνες που είχαν σχεδιαστεί για να μετρήσουν την επιτυχία τους στη δουλειά. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τις απόψεις τους για την ικανοποίηση τους από την εργασία, τις αυξήσεις μισθών και την πιθανότητα προαγωγής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σχετικά με τα μέτρα της επιτυχίας στην εργασία τους έτειναν να έχουν συζύγους με υψηλή βαθμολογία στο μέτρο της ευσυνειδησίας. Η σχέση ήταν η ίδια τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τρόπους με τους οποίους οι ευσυνείδητοι σύζυγοι μπορεί να βοηθήσουν τους συντρόφους τους στην εργασία. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Τζόσουα Τζάκσον, οι ευσυνείδητοι σύζυγοι είναι εργατικοί, αποτελεσματικοί και ικανοί να ολοκληρώσουν διάφορες μικροδουλειές γύρω από το σπίτι και άλλες ευθύνες εκτός εργασίας τους συντρόφου τους. "Και ως εκ τούτου θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή περισσότερη ψυχική ενέργεια για να εργαστούν περισσότερο ή να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά από μια δύσκολη μέρα», πρόσθεσε.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να λαμβάνουν τα καλά στοιχεία του/της συζύγου τους ή μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι μπορεί τα άτομα με ευσυνείδητους συζύγους να τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις σε όλη τη ζωή τους.  

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!