Έχω διαίσθηση ότι με απατά...

Μήπως ο καλός σου είναι εθισμένος στην απιστία; Δες τι τον κάνει να ξενοκοιτάει.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πραγματικά δεν ξέρω εάν έχεις το κουράγιο και τη διάθεση να εξηγήσεις το φαινόμενο του εθισμού στην απιστία, κυρίως εάν το πλήγμα είναι ακόμα νωπό και πονάει. 

Αξίζει όμως να μάθουμε λίγα στοιχεία που το εξηγούν ψυχολογικά. Όταν φεύγεις από μια σχέση χωρίς να καταλάβεις το γιατί, δύσκολα το ξεπερνάς. Όταν όμως έχεις στο μυαλό σου μια εξήγηση για κάτι που σε πλήγωσε, έχεις από κάπου να κρατηθείς.

Άσε που θα είσαι και περισσότερο προετοιμασμένη για να μην την ξαναπατήσεις με εθισμένο στην απιστία!

Τι ωθεί έναν άντρα να μην μπορεί με τίποτα να παραμείνει σε μια σχέση; Ανασφάλεια; Επιθυμία για συνεχή επιβεβαίωση; Έλλειψη αυτοπεποίθησης;

Ας δούμε 4 λόγους που εθίζουν έναν άντρα στην απιστία:
 

1. Κυλάει στο αίμα του. Έχει κάνει μόνο τέτοιου είδους σχέσεις και δεν ξέρει το διαφορετικό, το να περνάει ο καιρός και να γνωρίζεις βαθιά τον άλλον. Και του αρέσει, βέβαια. Οπότε το συνεχίζει.
 

2. Ηθικά, κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που περνάει ο ίδιος καλά, ικανοποιεί τις ορέξεις του, και όπως λανθασμένα πιστεύει, δεν πληγώνεται κανείς, όλα καλά.
 

3. Η αυτοπεποίθησή του είναι στα Τάρταρα. Το να πηγαίνει πότε με τη μία και πότε με την άλλη, τονώνει τον εγωισμό του και επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του. Κατά βάθος είναι ένας άνθρωπος που δεν εκτιμά και δεν αγαπά τον εαυτό του.
 

4. Φοβάται την ευτυχία. Αυτή που θα του προσφέρει ο έρωτας, μια μόνιμη σχέση με μια κοπέλα που θα τον κάνει ευτυχισμένο. Για αυτό σαμποτάρει όλες τις σχέσεις του και τις καταστρέφει πριν μετατραπεί η ευτυχία σε γλυκό εθισμό!  
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares