Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υποψιάζεσαι ότι ο σύντροφός σου είναι άπιστος; Ρώτα έναν ξένο να σου πει!

Τα εκπληκτικά συμπεράσματα νέας έρευνας.


Γεωργία Κοντού

Τελικά το ρητό "ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος" φαίνεται να έχει μια δόση αλήθειας: Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένας ξένος μπορεί να καταλάβει ευκολότερα από εμάς αν ο σύντροφός μας είναι άπιστος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να παρατηρήσει τη συμπεριφορά του απέναντί μας. 

"Αρκεί να παρακολουθήσουμε ένα εντελώς άγνωστο ζευγάρι για λίγο, για να αντιληφθούμε αν ο ένας είναι αφοσιωμένος στον άλλο ή όχι", είπε στη Huffington Post ο δρ Ναθάνιελ Λάμπερτ, καθηγητής στο Brigham Young University και επικεφαλής ερευνητής.

Σε ένα ερωτηματολόγιο που έδωσαν οι ειδικοί σε 51 Αμερικανούς φοιτητές και στους συντρόφους τους, τους ζήτησαν να αποκαλύψουν τη συμπεριφορά τους σχετικά με την απιστία. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια βιντεοσκοπήθηκαν μαζί για περίπου τέσσερα λεπτά, σε μια άσκηση στην οποία ο ένας σύντροφος ζωγράφιζε με καλυμμένα τα μάτια ενώ ο άλλος προσπαθούσε να τον καθοδηγήσει. Κατόπιν, έξι άγνωστοι άνθρωποι παρακολούθησαν τις ταινίες των ζευγαριών και κλήθηκαν να κρίνουν αν κάποιος από τους δύο συντρόφους... ξενοκοιτά. Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, οι προβλέψεις των αγνώστων είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε αυτή δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως τυχαία. Ένα δεύτερο πείραμα που ακολούθησε έδειξε τον ίδιο συσχετισμό. 

Πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα, όπως ποια είναι η "γλώσσα του σώματος" ενός άπιστου συντρόφου και, κυρίως, γιατί ένας ξένος μπορεί να τον αντιληφθεί ευκολότερα από εμάς. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν μια κοινή συμβουλή: Μην αγνοείς το ένστικτό σου αν σού λέει να μην εμπιστευτείς έναν άντρα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;