Η εικονική πραγματικότητα θα περάσει την εκδίκηση σε άλλη (τρομακτική) διάσταση

Μια νέα έρευνα αναφέρει ότι το μέλλον θα είναι σαρωτικό.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Σου φαίνεται σίγουρα πολύ ωραίο να βάζεις κάποια «μαγικά» γυαλιά και να μεταφέρεσαι σε ένα μέρος του κόσμου που θα ήθελες πολύ να πας αλλά δε σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου. Και είναι και λογικό. Αυτή είναι η καλή πλευρά της εικονικής πραγματικότητας που αργά και σταθερά κάνει βήματα για να μας χτυπήσει την πόρτα και να μπει στη ζωή μας.

Ωστόσο, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν μειονεκτήματα και κίνδυνοι. Σε αυτούς τους τελευταίους, αναφέρθηκαν επιστήμονες του Newcastle University στο πλαίσιο του συνεδρίου CHI 2017 και, να είμαστε ειλικρινείς, ακούγονται τροματικοί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρθηκαν, η εφαρμογή της VR στο πορνό, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις, εθισμό και new age εκδίκηση η οποία ξεφεύγει από τα όρια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το VR πορνό, κάνει τους χρήστες πολύ πιο επιθετικούς. Τους επιτρέπει να τολμούν πράγματα που δεν τολμούν στην πραγματικότητα.  

Οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για δύο πράγματα που μας αφορούν σίγουρα. Το ένα έχει να κάνει με τις σχέσεις. Τονίζουν ότι η VR πορνό εμπειρία, μπορεί να εκλιφθεί απιστία γιατί ακριβώς μοιάζει αληθινή. Το άλλο έχει να κάνει με την εκδίκηση. Φοβούνται ότι με τη δημιουργία ενός πανομοιότυπου avatar του προσώπου που επιθυμεί ο χρήστης, θα μπορεί να εκδικείται με έναν new age και - εμείς το λέμε αυτό - άρρωστο τρόπο.

Η επιστημονική κοινότητα ζήτησε από τις κατασκευάστριες εταιρείες να θέσουν περιορισμούς στο τι μπορεί να δει κανείς μέσα από τις πλατφόρμες τους... και εμείς απλά ανησυχούμε.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares