Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ένα αμφιλεγόμενο application για την πρόληψη κατά του βιασμού

Ονομάζεται Good2Go και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.


Γεωργία Κοντού

Δημιουργήθηκε με σκοπό να προλαμβάνει το σεξ ανάμεσα σε νέους που δεν είναι αρκετά νηφάλιοι για να μπορούν να αποφασίσουν συνειδητά αν θέλουν να έρθουν σε επαφή. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ένα αγόρι και ένα κορίτσι γυρίζουν σπίτι μαζί. Το app θα ρωτήσει το χρήστη: "Are you Good2Go?" (Είσαι έτοιμος να προχωρήσεις;). Αυτός μπορεί να απαντήσει "ναι", "όχι", ή "ναι, αλλά...". 

Αν επιλέξει το "ναι", η εφαρμογή θα τον ρωτήσει πόσο έχει πιει, όπου εκείνος μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα "νηφάλιος", "λίγο πιωμένος", "πιωμένος αλλά έτοιμος να προχωρήσω" ή "λιώμα". Στην περίπτωση που "κλικάρει" το "λιώμα", η εφαρμογή θα αποφανθεί ότι η επαφή του ζευγαριού δεν πρέπει να ολοκληρωθεί. Αν επιλέξει οποιαδήποτε από τις άλλες απαντήσεις, ο χρήστης θα χρειαστεί τότε να εισαγάγει τον αριθμό τηλεφώνου του για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Η δημιουργός της εφαρμογής, Λι Αν Άλμαν, υποστηρίζει ότι το Good2Go σκοπεύει να "βοηθήσει τον κόσμο να παίρνει υπεύθυνες αποφάσεις" και να μειώσει τις σεξουαλικές επιθέσεις, ειδικά στις φοιτητικές εστίες. Όμως, παρά τις καλές προθέσεις, θα ήταν μάλλον αφελές να σκεφτεί κάποιος ότι ένα ζευγάρι... υπ' ατμόν θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο προτού πέσει στο κρεβάτι. Υπάρχουν επίσης και ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων: Η εφαρμογή μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα του χρήστη με νομικούς φορείς, συνεργάτες τρίτου μέρους και διαφημιστές. Πάντως, όπως διαβεβαίωσε η κ. Άλμαν: "Δεν είναι στην πολιτική μας να διαθέσουμε αυτά τα αρχεία σε κανέναν".

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.