Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι πλέον και επιστημονικά επιβεβαιωμένο: Οι άντρες προτιμούν το σεξ από το φαγητό

Νέα έρευνα αποκαλύπτει.


Γεωργία Κοντού

Μπορεί να λένε ότι ο έρωτας από το στομάχι περνάει, αλλά και το στομάχι περνάει από τον έρωτα: Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ, ο αντρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος ώστε όταν αναζητά σύντροφο, να αδιαφορεί για το φαγητό

Οι ειδικοί παρατήρησαν σε ένα μικροσκοπικό σκουλήκι ονόματι C. elegans μια ομάδα νευρώνων, την επονομαζόμενη AWA, που συνδέεται με την πείνα αλλά και με την αναζήτηση συντρόφου. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν αρσενικά και ερμαφρόδιτα πειραματόζωα σε ένα τρυβλίο Πετρί, αφήνοντάς τους την επιλογή είτε να πάνε στο φαγητό είτε να αναζητήσουν ταίρι. Κάποια σκουλήκια τροποποιήθηκαν γενετικά, ώστε να είναι πιο ευαίσθητα στη μυρωδιά του φαγητού. Τα αρσενικά που δεν είχαν υποστεί τη γενετική μετάλλαξη άφησαν το γεύμα τους και προτίμησαν να... ζήσουν τον έρωτα. Τα γενετικά τροποποιημένα, καθώς και τα ερμαφρόδιτα, προτίμησαν να παραμείνουν κοντά στην πηγή τροφής. Οι ειδικοί έγραψαν στην επιθεώρηση Current Biology ότι τα μη μεταλλαγμένα αρσενικά ήταν σε θέση να αγνοήσουν ή ακόμη και να καταστείλουν την πείνα τους προκειμένου να ζευγαρώσουν.

Το παραπάνω εύρημα ενισχύει την υπόθεση ότι αρκεί να παρέμβουμε σε ένα μόνο κύτταρο για να μεταβάλουμε τη συμπεριφορά ενός ζωντανού οργανισμού. Επιπλέον, οι διαφορές στο γενετικό υλικό μεταξύ των φύλων πιθανόν να επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία των νευρώνων τους και, κατά συνέπεια, να εξηγούν τη διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;