Είναι πλέον και επιστημονικά επιβεβαιωμένο: Οι άντρες προτιμούν το σεξ από το φαγητό

Νέα έρευνα αποκαλύπτει.

Γεωργία Κοντού

Μπορεί να λένε ότι ο έρωτας από το στομάχι περνάει, αλλά και το στομάχι περνάει από τον έρωτα: Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ, ο αντρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος ώστε όταν αναζητά σύντροφο, να αδιαφορεί για το φαγητό

Οι ειδικοί παρατήρησαν σε ένα μικροσκοπικό σκουλήκι ονόματι C. elegans μια ομάδα νευρώνων, την επονομαζόμενη AWA, που συνδέεται με την πείνα αλλά και με την αναζήτηση συντρόφου. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν αρσενικά και ερμαφρόδιτα πειραματόζωα σε ένα τρυβλίο Πετρί, αφήνοντάς τους την επιλογή είτε να πάνε στο φαγητό είτε να αναζητήσουν ταίρι. Κάποια σκουλήκια τροποποιήθηκαν γενετικά, ώστε να είναι πιο ευαίσθητα στη μυρωδιά του φαγητού. Τα αρσενικά που δεν είχαν υποστεί τη γενετική μετάλλαξη άφησαν το γεύμα τους και προτίμησαν να... ζήσουν τον έρωτα. Τα γενετικά τροποποιημένα, καθώς και τα ερμαφρόδιτα, προτίμησαν να παραμείνουν κοντά στην πηγή τροφής. Οι ειδικοί έγραψαν στην επιθεώρηση Current Biology ότι τα μη μεταλλαγμένα αρσενικά ήταν σε θέση να αγνοήσουν ή ακόμη και να καταστείλουν την πείνα τους προκειμένου να ζευγαρώσουν.

Το παραπάνω εύρημα ενισχύει την υπόθεση ότι αρκεί να παρέμβουμε σε ένα μόνο κύτταρο για να μεταβάλουμε τη συμπεριφορά ενός ζωντανού οργανισμού. Επιπλέον, οι διαφορές στο γενετικό υλικό μεταξύ των φύλων πιθανόν να επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία των νευρώνων τους και, κατά συνέπεια, να εξηγούν τη διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares