Γιατί μαλώνουμε συνέχεια

Ο απίστευτος λόγος που μπορεί να μαλώνετε συνέχεια

Allyou Team

Να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα, απλά για να μη ξεχνιόμαστε: είναι απόλυτα υγιές να υπάρχουν τσακωμοί σε ένα ζευγάρι. 

Και να συνεχίσουμε με αυτό που υποψιάζεσαι: δεν είναι υγιές οι τσακωμοί να είναι περισσότεροι από τις ωραίες στιγμές.

Πρέπει να σκεφτείτε από που προέρχονται, να καθίσετε να συζητήσετε, να αναγνωρίσετε τα λάθη σας... πρέπει να προσπαθήσετε. Και εκτός από όλα αυτά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, να... κοιμηθείτε περισσότερο!

Πολύ καλά διαβάζεις. Τα νέα έρχονται από το Ohio State University, το οποίο έκανε έρευνα για να δει πόσο μπορεί αν επηρεάζει ένα ζευγάρι η έλλειψη ύπνου. Όπως αποδείχτηκε: πολύ! 

Γιατί μαλώνουμε συνέχεια;

43 παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα. Σε όλα υπήρχαν τσακωμοί ή διαφωνίες αλλά παρατηρήθηκε ότι οι πιο έντονες και "λάθος" ήταν αυτές μεταξύ ζευγαριών που δεν απολάμβαναν καλό και αρκετό ύπνο. Οι τσακωμοί αυτών, δεν ήταν εποικοδομητικοί. 

"Όταν οι άνθρωποι έχουν κοιμηθεί λιγότερο, είναι σα να βλέπουν τον κόσμο μέσα από μαύρα γυαλιά" αναφέρει η Janice Kiecolt-Glaser, διευθύντρια του Institute for Behavioral Medicine Research στο Ohio State Institute. "Η διάθεσή τους είναι χειρότερη. Είμαστε πιο γκρινιάρηδες. Η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στη σχέση". 

Αν, λοιπόν, ψάχνεις ένα τρόπο να ηρεμήσετε, μην αμελείς το θέμα του ύπνου. Λιγότερο από 7 ώρες ξεκούραση, θα φέρει νεύρα, γκρίνια, άσχημη διάθεση. Ένας από τους δύο, τουλάχιστον, πρέπει να χορταίνει ύπνο. Για να μπορεί να αντέξει και να διαχειριστεί σωστά, την κακή διάθεση του άλλου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares