4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν χωρίσεις

Ρώτα όχι εκείνον,  αλλά τον εαυτό σου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το βλέπεις και έρχεται. Το νιώθεις. Ο χωρισμός είναι ένα βήμα μακρυά. Πριν πάρεις τη μεγάλη, σωστή ή λάθος εσύ το ξέρεις, απόφαση, κάθισε ήρεμα και σκέψου. 

Εάν αυτό σου φαίνεται κάστρο απόρθητο, δοκίμασε να θέσεις στον εαυτό σου 4 ερωτήματα, που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο στα μάτια σου και την καρδιά σου:

1. Με αγαπάω αληθινά; Με φροντίζω;

Πριν αρχίσεις να κατηγορείς τον σύντροφό σου ότι δεν σε αγαπάει πια, δεν νοιάζεται, δεν σε φροντίζει, καλό είναι να στραφείς προς τα εσένα και να αναρωτηθείς:

Αγαπάω τον εαυτό μου; Γυμνάζομαι; Φροντίζω τη διατροφή μου; Κάνω πράγματα που μου αρέσουν; Εάν δεν αγαπήσεις πρώτα εσύ εσένα, τι περιμένεις μετά από τους άλλους;

2. Είναι ο άνθρωπος που δεν θες πια ή η κατάσταση;

Μήπως η ρουτίνα της καθημερινότητας σε έχει κάνει να νιώθεις εγκλωβισμένη; Ή μήπως είναι ο σύντροφός σου που σε έχει κουράσει; Πρόκειται για δύο αλληλένδετα πράγματα αλλά παρόλα αυτά ξεχωριστά. 

3. Είναι τελικά ο άνθρωπός σου;

Σκέφτεσαι τη ζωή σου χωρίς αυτόν; Θα είναι καλύτερη; Κάντο εικόνα, θα σε βοηθήσει.

4. Μιλάτε για τα προβλήματά σας;

Δεν υπάρχει τέλεια σχέση, ούτε σχέση χωρίς προβλήματα. Το θέμα και το στοίχημα για δύο ανθρώπους που θέλουν να είναι μαζί ευτυχισμένοι είναι το πώς επιλύουν αυτά τα προβλήματα. Βασική προϋπόθεση, να τα συζητάνε και όχι απλά να τα σκέφτεται ο καθένας μόνος του. Γιατί κάπως έτσι έρχεται ο χωρισμός και ούτε καν το έχεις καταλάβει.  
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares