Ένα νέο βιβλίο μάς αποκαλύπτει την -κρυμμένη- δύναμη των εσωστρεφών

Τι κοινό έχουν οι Μαχάτμα Γκάντι, Μαρσέλ Προυστ και Στίβεν Σπίλμπεργκ;

Γεωργία Κοντού

Απάντηση: Είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους εσωστρεφείς, τους οποίους παρουσιάζει ως παράδειγμα η Σούζαν Κέιν στο μπεστ σέλερ της "Η δύναμη των εσωστρεφών. Σε έναν κόσμο που δεν σταματάει να μιλάει". Το βιβλίο της τώρα κυκλοφορεί και στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Key Books.

Μήπως σε πιάνει άγχος κάθε φορά που ετοιμάζεσαι για μια κοινωνική εκδήλωση ή που καλείσαι να παρουσιάσεις μια εργασία σου μπροστά σε μια ομάδα συναδέλφων; Μήπως προτιμάς, γενικά, να χαλαρώνεις στο σπίτι με έναν-δύο αγαπημένους φίλους παρά να βγαίνεις έξω; Ίσως είσαι εσωστρεφής - χαρακτηριστικό που σύμφωνα με την Κέιν αποδίδεται σε έναν στους τρεις ανθρώπους. Τότε, ξέρεις πολύ καλά ότι ο σύγχρονος κόσμος μοιάζει να φτιάχτηκε για τους εξωστρεφείς. Όπως γράφει η Κέιν, από μικροί μαθαίνουμε ότι για να γίνουμε ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε κοινωνικοί: "Πήγαινε να παίξεις κι εσύ με τα άλλα παιδάκια", μπορεί να μας προέτρεπε διαρκώς η μαμά μας στο πάρκο ή σε ένα παιδικό πάρτι. Το σύστημα αξιών ενθαρρύνει το πρότυπο της εξωστρέφειας, του ομαδικού πνεύματος, του δυναμισμού, της άνεσης με τα φώτα της δημοσιότητας.

Από την άλλη, η Κέιν εστιάζει στα δυνατά σημεία των εσωστρεφών: όπως στη μεθοδικότητα, στην υπευθυνότητα και στην επινοητικότητα. Και μας δίνει συμβουλές... επιβίωσης, αν είμαστε οι ίδιοι εσωστρεφείς, ή συμβίωσης, αν είναι εσωστρεφής ο σύντροφος, το παιδί ή ή κολλητή μας. Αξίζει να το διαβάσεις: θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τους γύρω σου και, ίσως, τον εαυτό σου.  

idinamitwneswstrefwn750.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares