Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 λόγοι για να κανονίσεις solo ταξίδι μετά τον χωρισμό

Μην πέφτεις στα πατώματα, πέσε με τα μούτρα στην αναζήτηση προορισμού.



Μόλις χώρισες και νιώθεις ότι δε σε χωράει ο τόπος. Είναι δύσκολες στιγμές αυτές που ζεις, και σίγουρα θέλεις χρόνο να τις αφήσεις πίσω σου. Μέχρι να τα καταφέρεις, όμως, τι θα έλεγες για ένα ταξιδάκι;

Το να φτιάξεις βαλίτσες, μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα, και να κάνεις ένα βήμα μπροστά γρηγορότερα. Αν θες να σου μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, να 5 λόγοι που πρέπει να κλείσεις εισιτήρια αμέσως:

#1. Παίρνεις απόσταση

Μπαίνεις σε αεροπλάνο ή σε πλοίο. Φεύγεις. Και αυτό σημαίνει ότι παίρνεις κυριολεκτικά απόσταση από την κατάσταση. Τίποτα δεν τον θυμίζει, είναι όλα καινούργια.

#2. Γνωρίζεις κόσμο

Όχι, δε λέμε να πας να πέσεις με τα μούτρα αλλού. Όμως, το να μιλήσεις με κόσμο και να γνωρίσεις νέα άτομα, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφύγεις και να ζήσεις εποικοδομητικά αυτή την περίοδο.

#3. Απασχολείς το μυαλό σου

Αν είσαι κλεισμένη σε 4 τοίχους, το πιθανότερο είναι να σκέφτεσαι τα ίδια και τα ίδια. Ένα ταξίδι, θα σε βοηθήσει να σκεφτείς κάτι άλλο. Πρακτικά θα αναγκαστείς να μη σκέφτεσαι το χωρισμό σου συνέχεια.

#4. Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου

Ναι, μπορείς μόνη σου. Μπορείς να χαθείς στην πόλη και να βρεις το δρόμο, μπορείς να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα, μπορείς να κάνεις πεζοπορία. Όλα τα μπορείς. Και στο ταξίδι σου θα το διαπιστώσεις.

#5. Γελάς

Όσο πεσμένη και κακόκεφη να είσαι, δε θα βγάλεις μια φωτογραφία; Ε, θα τη βγάλεις. Μια selfie τη χρειάζεσαι. Και θα πιεστείς να γελάσεις. Και ακόμα και αν σου φαίνεται fake, δεν πειράζει. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να γελάς ακόμα και με το στανιό, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα