Να γιατί μας ελκύουν συγκεκριμένοι άνθρωποι

Είναι θέμα καλής εμφάνισης ή αμοιβαίας κατανόησης;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τι ωραίο να έχεις έναν σύντροφο που καταλαβαίνει πώς νιώθεις χωρίς καν να μιλήσεις. Διαβάζει το πρόσωπό σου, τις αλλαγές στην αύρα σου, και ξέρει ότι κάτι συμβαίνει. Και σε ρωτάει. 

Ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό, που είναι σπάνιο καθώς οι άντρες θέλουν να τους πεις ξεκάθαρα τι νιώθεις και τι θέλεις, είναι εξίσου όμορφο να σε καταλαβαίνει ο άλλος όταν του μιλάς. 

Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που έγινε στη Γερμανία, η αμοιβαία κατανόηση αποτελεί μια απολαυστική εμπειρία που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. 

Σιγά το νέο, θα μου πεις. Μήπως και δεν το ξέραμε;

Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι η συσχέτιση ανάμεσα στην κατανόηση και στην έλξη αντανακλάται στα νευρωνικά κυκλώματα και κυρίως στο κέντρο ανταμοιβής-απόλαυσης του εγκεφάλου. Υπάρχει, δηλαδή, ένα νευροβιολογικό υπόβαθρο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. 

Όταν διαπιστώνεις ότι μπορείς να καταλάβεις πιο εύκολα κάποιον, να κατανοήσεις τα κίνητρά του, το πώς νιώθει και το πώς συμπεριφέρεται, ελκύεσαι περισσότερο από αυτόν καθώς νιώθεις μια εσωτερική ευχαρίστηση.

Αυτός ο άνθρωπος θα σε ελκύσει ασχέτως εμφάνισης. Σε κάνει να νιώθεις καλά μαζί του. Ε, ναι, και η ομορφιά παίζει ρόλο, να το πούμε, και δίνει μήνυμα στο μυαλό σου. 

Εσύ μέχρι τώρα νόμιζες στις διαπροσωπικές σου σχέσεις ακολουθείς την καρδιά σου, ενώ ουσιαστικά ο εγκέφαλος είναι αυτός που δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσεις. Λιγότερο ρομαντικό; Δεν ξέρω. Αρκετά περίπλοκο, και πάλι. 

Όσο και να τις αναλύεις, οι ανθρώπινες σχέσεις θα παραμένουν ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο. Και αυτή είναι η ομορφιά τους.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares