Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η γιαγιά μου η καλή

Το να βλέπεις τη γιαγιά σου κάνει καλό και σε σένα και σε εκείνη.



Εάν ανήκεις στις τυχερές που έχεις γιαγιά και παππού, ή τον έναν από τους δύο, βάλε στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα μια επίσκεψη στο σπίτι της. Οι έρευνες λένε ότι αυτό αυξάνει το προσδόκιμο ζωής της, και νομίζω ότι σε αφορά.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εκτός από τις ασθένειες που φέρνουν μαζί τους τα γηρατεία, η μοναξιά είναι αυτή που προκαλεί την πτώση του οργανισμού.

Στο πλαίσιο της μελέτης παρακολουθήθηκαν 1.600 ενήλικες, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη και βρέθηκε ότι οι πιο μοναχικοί από αυτούς είχαν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. 
«Η ανάγκη που έχουμε ολόκληρη τη ζωή μας -οι άνθρωποι που μας ξέρουν, που μας εκτιμούν, που μας δίνουν χαρά- δεν φεύγει ποτέ», επισημαίνει η Barbara Moscowitz, επικεφαλής κοινωνική λειτουργός στο Massachusetts General Hospital, με ειδίκευση στη γεροντολογία.

Επίσης συμπληρώνει κάτι πολύ σημαντικό: «Οι ηλικιωμένοι είναι πιο ανεκτικοί στις ατέλειες και διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων που αγαπούν. Όσο μεγαλώνεις, βάζεις περισσότερη πείρα στις φιλίες σου. Ξέρεις για τι αξίζει να δώσεις μάχη και για τι όχι».

Έτσι, μια επίσκεψη στη γιαγιά ή μια μικρή βόλτα μαζί της, θα βοηθήσει πρωτίστως εκείνη και δευτερευόντως εσένα καθώς έχεις να πάρεις πολλά από τη θυμοσοφία της. Πάντα έχεις να κερδίσεις από έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που έχει κατασταλάξει σε πολλά πράγματα στη ζωή του!

Καλό είναι να την παρακινείς να κάνει πράγματα, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές της. Να βγαίνει από το σπίτι, να συναντά ανθρώπους, να πηγαίνει στο ΚΑΠΗ, να κάνει και καμιά εκδρομή πού και πού. Αυτό θα τη βοηθήσει να αποφύγει την κατάθλιψη και θα της χαρίσει χρόνια ζωής!

Θα δεις ότι μέσα από όλο αυτό θα νιώσεις και εσύ μια γλύκα στην καρδιά σου.
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.