Γιατί είναι τόσο δύσκολο να τον ξεπεράσεις; - AllYou.gr

Search

 

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να τον ξεπεράσεις;

Το πικρό ποτήρι του χωρισμού.

14 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Που φέρνει και άλλα ποτήρια μαζί του. Συγκεκριμένα, τόνους αλκοόλ. Και δάκρυα. Και οδυρμούς. Και απελπισία.

Ο χωρισμός είναι δύσκολη ιστορία ακόμα κι όταν ξέρεις ότι αυτή η σχέση έπρεπε να τελειώσει. Γιατί τότε πονάει τόσο;

Οι ειδικοί το εξηγούν ως εξής: Γιατί στον χωρισμό έχουμε την τάση να συνδέουμε την απόρριψη που δεχτήκαμε με την αμφισβήτηση της προσωπικότητάς μας. Και αυτή η αμφισβήτηση είναι που πονάει πιο πολύ από όλα.

Γιατί αρχίζεις και ανακαλύπτεις τον πραγματικό εαυτό σου. Οι πεποιθήσεις που έχουμε σχετικά με την προσωπικότητά μας συμβάλλουν στην ανάκαμψη από τον χωρισμό ή στην παραμονή του πόνου της απόρριψης, λέει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Personality and Social Psychology Bulletin».

Και ναι μεν μαθαίνουμε πώς να διαχειριζόμαστε την απόρριψη, μερικές φορές όμως η οδύνη του χωρισμού μπορεί να διαρκέσει χρόνια μετά και να επηρεάσει τις επόμενες σχέσεις μας.

Δεν είναι και λίγο να έχεις ποντάρει σε μια σχέση, να έχεις δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη και τελικά εκείνος να αποφασίζει να χωρίσετε. Μάλιστα αποτελεί μία από τις πλέον τραυματικές εμπειρίες της ζωής μας.

Αυτό όμως που στην ουσία έχεις να αντιμετωπίσεις είναι η γνωριμία με τον εαυτό σου. Επώδυνο αλλά στην πορεία φαίνεται ότι άξιζε τον κόπο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τελικά γιατί απατούν οι άντρες;

Νομίζουμε πως το ξέρουμε γιατί...