Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο λόγος που φέρνει τον τσακωμό στο σπίτι

Πες μου πού εργάζεσαι για να στον αποκαλύψω.



Πόσο τυχερή! Τι ωραία! Αχ, έχεις πολύ χρόνο! Αυτές τις ατάκες ακούω όταν λέω σε κάποια γνωστή μου ότι τις περισσότερες μέρες εργάζομαι στο σπίτι. 

Χμ, τίποτα όμως δεν είναι τόσο ιδανικό όσο φαίνεται καθώς το στοίχημά μου είναι η ισορροπία. Επαγγελματική και προσωπική ζωή. Δημοσιογράφος και μαμά. Αυτό το μαμά ήταν που καθόρισε τις επιλογές μου. 

Και μπορεί να σηκώνεσαι το πρωί και να δουλεύεις με το σορτσάκι, άβαφη, να διακόπτεις, να βάζεις και κανά πλυντήριο, να σε βρίσκει σπίτι το παιδί όταν έρχεται από το σχολείο, είναι όμως πολλά πράγματα που δεν προλαβαίνεις να κάνεις. 

Και τότε ακούς το υπέροχο: «Καλά, γιατί δεν το έκανες; Σπίτι δεν είσαι;». Και αρχίζουν οι τσακωμοί. Γιατί εκείνος ήταν στο γραφείο, βρισκόταν σε μίτινγκ, είχε ξένους, είχε υπερωρίες. Ενώ εσύ... ήσουν σπίτι. Λες και εσύ δεν δούλευες. 

Σύμφωνα με έρευνα του Rensselaer Polytechnic Institute της Νέας Υόρκης το να δουλεύεις από το σπίτι μπορεί να γίνει πιο κουραστικό και δύσκολο από ό,τι να εργάζεσαι σε γραφείο. Μάλιστα, πείτε τα μην τα λέω μοναχή μου.

Οι ειδικοί λένε ότι από τη στιγμή που η δουλειά έρχεται σε σύγκρουση με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, έρχεται η κούραση, και η κούραση φέρνει τις εντάσεις. 

Εάν, λοιπόν, δεν μπορείς να βρεις την πολυπόθητη ισορροπία, μην προχωρήσεις σε αυτή την επιλογή. Εάν όμως καταφέρεις να τα συνδυάσεις, ιδανικά δεν είναι αλλά τουλάχιστον θα σε βλέπει το σπίτι σου όπως λέμε. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.