Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αν οι φίλες σου δεν εγκρίνουν τον καλό σου..

Έ, κάποιος λόγος θα υπάρχει.


Νανά Χατζή

Να ένα άρθρο που θα μπορούσε να έχει τίτλο ‘’Εκείνες κι εκείνος’’.  Ε ναι λοιπόν, δεν υπάρχει πιο άβολη κατάσταση από το να σνομπάρουν, να βαριούνται, να μην χωνεύουν, να μην εγκρίνουν οι φίλες σου τον σύντροφο που έχεις επιλέξει.  Ασυναίσθητα και χωρίς να το καταλάβεις, η βαρύτητα που έχει μέσα σου η γνώμη τους, γίνεται μοχλός πίεσης για να τον απομακρύνεις.

Μου έχει συμβεί να κεραυνοβοληθώ με έναν αγόρι και μόλις το εμφάνισα δημοσίως, να στραβομουτσουνιάσουν όλοι και όλες. Μια άλλη φορά πάλι, εγώ έκοβα τις φλέβες μου για το νέο μου παρτενέρ και η παρέα μου, επειδή ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος, τον κοίταζε σαν να είχα φέρει μαζί μου τον διευθυντή του ΚΑΠΗ. Ο Μιχάλης εκτός από γκρίζους κροτάφους και θεληματικό πηγούνι, ως δικηγόρος που ήταν, ντυνόταν κάπως πιο συντηρητικά, ενώ εμείς ήμασταν τότε φοιτητές ε, τρόμαξαν τα παιδιά.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού τώρα, ο very famous dating couch  expert, Connell Barrett, μας λέει οτι σε έναν ιδεατό κόσμο, θα ήταν τέλειο οι φίλοι και οι φίλες σου να λατρεύουν τον αγαπημένο σου. Ομως ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος συγκρούσεις και ανατροπές και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε πιέζει για να αλλάξεις γνώμη. Κυρίως όμως δεν μπορείς να βασίζεις την ευτυχία σου στην άποψη των άλλων, ακόμη κι αν είναι κολλητοί και αγαπημένοι σου φίλοι.

filoiin.jpg

Βέβαια η αλήθεια είναι, οτι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Για να μην στεναχωριέσαι και αισθάνεσαι οτι βρίσκεσαι στην μέση δύο στρατοπέδων, έχουμε να σου προτείνουμε τα εξής:

Ακούσε τι έχουν να πουν και ποιά είναι τα επιχειρήματά τους.  Ακόμη κι αν αυτή τη στιγμή, επειδή είσαι πολύ ερωτευμένη, δεν συμφωνείς με την τοποθέτησή τους, είναι πολύ σοφό και ώριμο από την μεριά σου, απλά να τους ακούσεις.

Μη θυμώνεις μαζί τους. Να αισθάνεσαι ευγνώμων που είναι ειλικρινείς, ακόμη κι αν αυτό που άκουσες πονάει πολύ. Πριν από λίγα χρόνια  γνώρισα τον καινούργιο αγαπημένο μιας συναδέλφου, που μου τον σύστησε με μεγάλη χαρά. Δυστυχώς όταν με ρώτησε πώς μου φάνηκε της είπα την αλήθεια: οτι δεν μου φάνηκε και τόσο straight. Εννοείται οτι δεν μου ξαναμίλησε ποτέ… Εννοείται οτι παντρεύτηκαν και σε ένα χρόνο χώρισαν…

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Όταν όλοι είναι εναντίον μιας σχέσης με διαφορά ηλικίας, θρησκείας, χρώματος, καταγωγής, εσύ μέσα σου ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;